Süper Lig’de ‘büyük’ olmak

Süper Lig’de futbol kalitesinin ligin adı gibi süper olduğunu söylemek koca bir aldatmaca olur. Buna karşın Süper Lig’deki çekişmenin, mücadelenin üst düzey olduğunu, her takımın her maçı alabilecek güçte olduğunu görmemek de körlük olur. Dünkü maçta da biraz öyleydi. Ligin en güçlü şampiyonluk adayı olarak ön plana çıkan Fenerbahçe karşısında taş gibi bir Kasımpaşa buldu. Kendi yarı alanını çok iyi kontrol eden, Fenerbahçe forvetlerine boş alan bırakmayan, pozisyon vermeyen Kasımpaşa, geliştirdiği kontrataklarla da rakibini bunalttı.

İlk yarıda hakem Ali Palabıyık’ın çaldığı iki penaltı olmasa, Vedat’ın kaçırdığı bir gol pozisyonu dışında gole yaklaştığı an yoktu. Buna karşılık konuk ekip bu devrede attığı golün yanı sıra iki net pozisyondan da yararlanamadı. Özellikle Altay’ın maçın başlarında yaptığı kurtarış, Fenerbahçe’nin direncini artıran etkendi.

Fenerbahçe’de Zanka- Serdar ikilisi riskli bir tercih olarak ortaya çıktı. Hızlı Kasımpaşa hücumlarında çok zorlandılar. Gustavo- Tolga ikilisi orta sahayı tutmaya çalıştı ama Moses ve özellikle Rodrigues etkili atak geliştirme konusunda becerikli değildi dün. Vedat iştahı, Ozan hırsı ile ilk 45 dakikanın öne çıkan isimleriydi.Kasımpaşa’nın 10 kişi kalması ikinci yarıda Fenerbahçe’ye arayı açma fırsatı verecek gibi görünüyordu ama evdeki hesap çarşıya uymadı. Ozan hırslıydı, sorumluluk alıyordu ama Emre’nin tecrübesinden yoksundu. Vedat istediği topları almak konusunda sıkıntı yaşamaya ve yeni gol için yeni penaltı beklemeye mecbur kaldı!Kasımpaşa 10 kişi kalmasına rağmen maçı bırakmadı. İlk golün hazırlayıcısı olan Yusuf bu kez golü kendi aradı ama kontratakta pozisyon gereği sağa koşu yapması ve şut için sol ayağını kullanma ısrarı, Altay’ın becerikli kurtarışı ile birleşince tabelayı değiştirmeye yetmedi. Fakat bu pozisyonda kornerden gelen topun arka direkte Ben Youssef’in önüne düşmesi, Kasımpaşa’nın şansı, Fenerbahçe’nin hatasıydı. Bu şok gol, pozisyon üretme sıkıntısı çeken Fenerbahçe için ciddi bir tehlikeydi. Sarı- Lacivertlileri olası bir krizden kurtaran Serdar Aziz oldu. Üç dakika sonra gelen gol Fenerbahçe için kurtarıcı nitelikteydi.

Sonuç olarak, geçen hafta Kayseri’de yenilen Fenebahçe, Kasımpaşa’yı zor da olsa yenerek kazanma alışkanlığına hemen dönüş yapmış oldu. Ancak şunu da belirtelim, Fenerbahçe kanatları daha etkili hale getirmezse bundan sonraki maçlarda işi hiç de kolay olmaz. Süper Lig’de maçlar bu sezon psikolojik açıdan ‘büyükler’ için 1-0 başlamıyor, büyük takımlar kazanmak için büyüklüğünü göstermek zorunda artık. Fenerbahçe için de durum farklı değil, bu futbol Süper Lig şampiyonluğu için yeterli değil. Süper Lig’de bu sezon üç puanlar aslanın ağzına ve Fenerbahçe bu futbolu ile ekmeği alayım derken kolunu kaptırabilir.

YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum