Talisca tırışka olunca

Geçen sezona damga vuran iki takımın dünkü randevusunda futbol vardı, mücadele vardı, kalite vardı. Kaybetmemenin kazanmaktan daha çok önemsendiği, bir önceki derbiden sonra futbol adına daha güzel şeyler izledik...

Daum Beşiktaş’ı çalıştırırken futbolcuları bellerinden iplerle birbirine bağlardı. Sağ bek hamle yaptığında tüm savunma mesafeyi koruyarak yer değiştirirdi. Abdullah Avcı’nın Başakşehir’i de görünmez iplerle birbirine bağlıymış gibi, tek vücud gibi hareket ediyor. Bu müthiş uyum, takım halinde hareket etme rakiplere fazla boş alan bırakmıyor. Emre, Mossoro, Mahmut, Visca, Clichy, Epureanu, Adebayor ile bu sezon da yarışta olacağının dün net bir şekilde gösterdi Başakşehir. Beşiktaş’ın hızını müthiş pas trafikleri ile kestiler. Golü ise eski Beşiktaşlı Kreim Frei ile buldular ki Frei Fenerbahçe maçında da son dakika golüne imza atmıştı.

Beşiktaş maça iyi başlamıştı, Lens ve Quaresma ile sağlı sollu ortalar yaptı ama bu maç Cenk’in maçı değildi. Babel’in yokluğuna Talisca’nın hücumda üretken olamaması eklenince gol pozisyonu zenginliği yakalayamadı Beşiktaş. Burada Şenol Güneş devreye girdi. Kanattan Lens’i çıkarıp Oğuzhan’ı, daha sonra da orta alandan Talisca’yı çıkarıp Negredo’yu aldı oyuna. Ki oyun şablonuna müdahale etmez, bu tür farklı bölgelerin adamlarıyla değişikliği pek yapmazdı. Bu hamleler işe yaramadı, 1 puanı Tosic kurtardı.

Bu sezon lig hızlandı. Her takım güçlendi. Dünkü maç da gösterdi ki Beşiktaş gücüyle her maçı çeviremeyebilir. Artık taktiksel farklılığın da yakalanması gerekir.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.