Terim’siz 6 puan

Süper Lig, kalite açısından olmasa da mücadele bakımından kolay bir lig değil. Kazanmak hiç kolay değil. Geçen sezon 7 mağlubiyetle gelen şampiyonluk da bunun göstergesi. Bu sezon da güç dengeler ve kadro yapıları açısından geçen sezonun devamı gibi olduğu için kazanmak yine kolay değil. Ve Galatasaray bu çetin yarışın ortasında darbe üstüne darbe alıyor. Fatih Terim, Ndiaye, Donk, Rodrigues’in cezaları derken Sinan ve Belhanda’nın da sakatlanması takımı iyice zora soktu. 21 kişilik esami listesini bile dolduramadı Galatasaray.

Sarı-Kırmızılılar, 3-5-2 ile başladı maça. Konyaspor ise klasik bir Aykut Kocaman takımına dönüşmüştü hemen. Sağlam bir savunma ve hızlı atağa çıkan bir hücum hattı. İlk yarıda planları tuttu. Maçın başındaki baskının ardından Galatasaray’a neredeyse hiç boş alan bırakmadı, pozisyon vermedi. Buna karşın Jahovic ile net pozisyonlar da üretti ama Muslera’ya takıldı.

Galatasaray, orta alanı kalabalık tutarak oyunu kontrol etmek istiyordu. Ama kanatlardan gelen ortalarla forvetin buluşması pek mümkün olmadı. Bunda Mariano’nun topu arka alana kaldıramaması ve Ömer’in çizgiden içeri çok fazla girmeden uzaktan orta yapmasının da etkisi vardı. Son demlerini yaşayan Selçuk’un ilk yarının en çok koşan adamı olması şaşırtıcı, Feghouli’nin sahne alması gereken maçta yine sıradan oynaması ise olağandı! Sakatlıklardan bunalan Fernando’nun aşırı temkinli oynaması da eklenince Galatasaray baskı kuramadı, kilidi açamadı.

İkinci yarıda da değişen bir şey yoktu. Galatasaray rakibini hataya zorlayacak güçten yoksundu. Kenardan ilk hamle Selçuk-Muğdat değişikliği ile geldi. 3-4-3’e dönüşen oyunla Konyaspor savunmasını çökertmeyi planlamıştı Levent Şahin-Ümit Davala ikilisi. Ama buna gerek kalmadı. Rahat pozisyonda Konyaspor Uğur’la kendi kalesine golü attı.

Aykut Kocaman hamlelerini geriye düştükten sonra yaptı. Yatabare ve Fofana ile oyun planını savunmadan hücuma çevirdi. Yatabare ile gelişen atakta Ömer’in ters kademeye girerek pozisyonu kesmesi Galatasaray’ı oyunda tuttu. Kritik dakikalarda Fernando’nun yerine genç Celil’in girmesi ise Galatasaray’ın kadro derinliğinin artık olmadığının ispatıydı.

Galatasaray’ın Terim’siz 6 puan almasını engelleyen ise Hüseyin Göçek oldu. Serdar Aziz’in pozisyonuna penaltı ve kırmızı kart vermesinin izahı yoktu. Riva’dan gelen VAR kararı Galatasaray’ın 3 puanını buhar etti. Geriye ise Galatasaray’ın cezalandırıldığı iddiasını güçlendiren delil kaldı.

18-11/24/bulent-tuncay.jpg

YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum