Üç dakikada gelen üç puan

Fatih Terim, ‘sezona bir türlü giriş yapamayan’ kadroya müdahale edeceğinin sinyalini Beşiktaş derbisi sonrası vermişti. Dün Rize maçına, derbi ilk 11’de biri zorunlu beş değişiklikle başladı Galatasaray. Mariano’nun yerine Şener, cezalı Marcao’nun yerine Ahmet, Nzonzi’nin yerine Ömer Bayram, Belhanda’nın yerine Seri, Feghouli’nin yerine Emre Mor sahadaydı. Bir de kayıp yıldız Falcao vardı tabii, yedeği olarak alınan Andone artık asli olduğu için onu eklemedik bile.

Bu değişiklikler Galatasaray’ın oyun kalitesini belki yükseltmedi ama uyurgezer hale dönen takımın temposunu doğrudan etkiledi. Galatasaray oyunu daha hızlı oynamaya başladı, rakip kaleye daha çok adamla daha hızlı gitmeye başladı. Bu oluşturulan baskı da bir süre sonra Rizespor savunmasını çözmeye yetti. Üç dakikada gelen iki gol maçı Galatasaray’a verdi. Talbi’nin ters kafa vuruşu ile değişen tabelaya ikinci müdahaleyi penaltı vuruşunda Babel yaptı. Hollandalı futbolcuya burada bir parantez açmak gerekiyor. Babel, Galatasaray’a geldiği günden bu yana oyun planına en çok sadık kaldığı maçı oynadı. Çizgide kalmaya çalıştı, ortalarla rakip ceza alanına toplar indirdi ve Rize sağ kanadını çökertti. Emre Mor’un sağ kanatta Babel’e eşlik edememesi ve genç oyuncunun ‘emekli futboluna’ devam etmesi Galatasaray’ın ilk yarıda farkı açamamasındaki önemli etkenlerden biriydi. Tabii buna Andone’nin çalışkanlığına rağmen ceza alanında yeteri kadar etkili olamamasını da eklemek gerekir.

Karşılaşmanın ikinci yarısında Galatasaray’ın temposu biraz düşmüştü. Bunda; çarşamba günü Madrid’te Şampiyonlar Ligi’ndeki kader maçının etkisi vardı şüphesiz. Galatasaray’ın şut çekme problemi nedeniyle olsa gerek bir tane bile korner kullanmadığı ilk yarıda üç korner atan Rizespor, ikinci yarıda daha organizeydi ve Muslera’nın kalesini yoklamayı sürdürdü. Bu sene müthiş bir form tutturan Uruguaylı kaleci, arkadaşlarının rölantiye aldığı maçın riske girmesine izin vermeyen kurtarışları ile yine takımına ciddi katkı sağladı. Burada Galatasaray savunmasının da hakkını yemeyelim; Rizespor ataklarında rakip forvetin ceza alanına kadar girmesine izin vermedi, rakibin gol çabalarını uzaktan şutlara indirgeyerek Muslera’nın işini kolaylaştırdı. Galatasaray’da dün bir ilk daha yaşandı. Oyuna sonradan giren oyuncular takıma katkı sağladı ve son bölümde tekrar etkili bir futbol ortaya koydu.

Sonuç olarak Galatasaray, Süper Lig’deki sıkıntılı süreci aşma adına önemli bir galibiyete imza atmış oldu.

Tabii bir de şu mesela var. Geçen sezon Rize’deki maçta hakem hatası olduğunu düşündüğü pozisyonlara kızıp “Silahım yanımda olsa hakemi vururdum” diye Rizespor Başkanı Hasan Kartal umarım dünkü maçta oyuncularının hata yaptığına kanaat getirmez…

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum