Zor dostum zor

Dış sahadaki yenilgilerle ilk uyarılarını alan Galatasaray, dün de Türk Telekom’da futbol oynamadan kazanılamayacağını gördü. Maç seçerek, yürüyerek bu işler olmaz. Sarı-Kırmızılılar ilk devrede öyle vasat bir oyun sergiledi ki; tribünlerdeki 40 bin kişinin yarısı devrede çıkıp gitse yeriydi.

Fatih Terim, ligin yenisi Erzurum karşısına Feghouli-Eren-Rodrigues üçlü forvetiyle çıktı. Arkalarında da Emre-Ndiaye ikilisi… Ama bu kadar iddialı bir hücum hattı ilk yarıda pozisyon bulamadı. Bunda Erzurumspor kalecisi Sehic’in stoper gibi oynayıp yerinde çıkışlarla savunmasındaki gedikleri kapatması da önemli bir etkendi. Diğer bir faktör de kanat ve forvet arkası oyuncuların hep yerden oynaması ve kalabalık Erzurumspor savunmasını hava toplarıyla aşmayı, Eren’i beslemeyi düşünmemeleriydi.

Forma hasreti çeken Feghouli’nin çok da hasret kalmış gibi görünmemesi ilginçti. Akhisar’dan neredeyse bedavaya alınan ve milli maçtaki performansı ile dikkat çeken Ömer Bayram’ın ilk 11’de başlaması gecenin sürpriziydi. Ömer, savunmada alternatif olacağını gösterdi ama ataklara daha çok katılması gerektiğini ancak ikinci yarıda çözdü!

Galatasaray ikinci devreye hızlı başladı ama Sehic peş peşe müthiş kurtarışlarla gole izin vermedi. Terim, 65’te Onyekuru’yu kanada alıp Feghouli’yi forvet arkasına çekerek son kozunu oynadı. Galatasaray’ı rahatlatan gol, korner için ters köşeye giden Ömer’in ortasında ön direğe koşan Maicon’un kafasından geldi. Sarı-Kırmızılılar zor da olsa istediğini alırken, Porto maçı öncesi kafa karıştırdı.

Maçın alkış alan hareketi ise Galatasaray taraftarının ‘hoş geldin’ pankartı açtığı Erzurumspor’u tribüne çağırmasıydı.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum