Akılla istek birleşince

Futbolda rakibinize maç öncesi kurduğunuz tuzakları sahaya yansıtmak son derece önemlidir. Bugüne kadar ağır oynuyor diye eleştirdiğimiz Fenerbahçe, lider Başakşehir’i devirirken kurduğu bu akıllı tuzak oyununun ödülünü aldı. Fenerbahçe, önce oyunun temposunu düşürerek hızlı oynamaya alışmış Başakşehir’in dengesini bozdu. Sonra da orta alandan başlayıp, rakip savunmanın üzerine yıkılan şok baskılarla Başakşehir’i hataya zorladı. Bunda da son derece etkili oldu Sarı-Lacivertli takım. İyi alan daraltan Fenerbahçe, Başakşehir’in pas yapmasını engellerken, savunmadan kaptığı toplarla da belki de bu sezon en fazla pozisyon ürettiği karşılaşmayı oynadı.

Bugüne dek çok eleştirdiğimiz Dirar-Isla ikilisi Fenerbahçe’nin dün en etkili isimleri oldular. Tabii bu arada Giuliano’yu da unutmayalım. Orta alanda kritik hamleler ve verdiği etkili paslarla, Fenerbahçe’yi gol bölgelerine taşıyan isimdi. Orta alanda Topal ve Josef’in savunmaya yardımları kadar, daralttıkları alanlarla Fenerbahçe’nin kurduğu tuzağın işlemesinin diğer faktörleriydi. Fernandao bu etkili organizasyonu bitiriciliği ile bütünleştirirken, Aatif dün sahanın çalışkan ismiydi. Savunmasını da kusursuz kuran Sarı-Lacivertli takım karşısında istediği düzeni sahaya yansıtamayan Başakşehir’in savunmada bu kadar çok hata yapması da alışık olduğumuz bir şey değildi. Ama bunda Fenerbahçe’nin etkili saha yerleşiminin rolü de büyüktü. Ayrıca Başakşehir, Emre ve Mossoro’nun da eksikliğini tüm maç boyu hissetti. Bu arada Fenerbahçe savunmasının göbeğinde yer alan Neto-Neustadter ikilisinin ve Hasan Ali’nin ikinci yarıdaki yerinde müdahalelerini göz ardı etmeyelim. Kısacası Fenerbahçe dün aklını, isteği ve çalışkan mücadelesiyle bütünleştirip lideri devirerek hem kendini şampiyonluk yarışı içine attı hem de ligin dengelerini alt üst etti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.