Arzulu olan kazandı

Kazananın şampiyonluk yolunda dev bir avantaj sağlayacağı derbide önemli olan, maç öncesi düşüncelerini sahaya iyi yansıtmak. İşte bunu ev sahibi Galatasaray son derece etkli bir şekilde yerine getirip, arzusunu mücadelesiyle bütünleştirince, ezeli rakibini saf dışı bırakarak hedefine doğru büyük bir adım attı. Galatasaray’ı Beşiktaş karşısında başarıya götüren etkenlerin en önemlisi, ön alanda ve orta sahada yaptığı inanılmaz baskıydı. Beşiktaş’ın etkili orta alan oyuncuları Talisca ve Babel’e rahat hareket imkanı tanımayan Sarı-Kırmızılılar, oyun ve topa sahip olma üstünlüğünü de bu yolla ele geçirince aradıkları golü de 23. dakikada buldular. Bu golde sahanın en etkili isimlerinden biri olan Nagatomo’ya ayrı bir parantez açmak gerekiyor. Enfes bindirmesi, etkili ortası ve Fernando’nun güzel vuruşu Galatasaray’ı rahatlattı.

Bu arada Tolgay’dan istedği gibi yararlanamayan ve çok pas hatası yapan Beşiktaş’ın o alışılmış pas oyunu görüntüsünü vermediğini de hemen belirtelim. Ancak bunun nedeni Sarı-Kırmızılı oyuncuların verdikleri inanılmaz mücadeleydi. Belli ki motivasyon ustası Fatih Terim, ekibini bu maça çok iyi hazırlamış. İkinci yarıda Tosic’in kırmızı kartla oyun dışı kalmasının ardından gelen Rodrigues’in golü ise Galatasaray’ı şampiyonluk hedefine doğru rahatlatan bir başka önemli adımdı. Bu arada maçta ilginç pozisyonların da kaçtığını gözlemledik. Beşiktaş adına Negredo ve Babel iki mutlak fırsattan yararlanamazken, Gomis’in penaltıyı direğe nişanlaması, ilginç derbinin başka bir özelliğiydi. Sonuç olarak taraftarının desteğini, kazanma arzusunu daha net bir biçimde sahaya yansıtan ve rakibine oynayacak alan bırakmayan Galatasaray, iyi motive olmanın ödülünü alarak, bitime üç hafta kala hedefine doğru iyice yaklaştı. Bu arada Aydınus’un çaldığı penaltı ve kırmızı kararı doğruydu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.