Benzerlerin mücadelesi

Bir takımı hedefine götüren en önemli etken disiplin içinde birlikte mücadele etmesi. Dün, bu anlayış içindeki iki ekibin gerçekten keyifli ve izleyen herkese zevk veren iki takımın mücadelesini izledik. İki takım da, geri adım atmadı.

Maçı kendilerine çevirmek için gereken her şeyi yaptılar. Geçen yılın şampiyonu Beşiktaş, daha baskılı ve kontrollü oynadığı Konya karşısında maçın hemen başında şok bir golle geriye düşmesine rağmen önce cevap verip, sonra üstünlük sayısını bulduysa bunun en büyük nedenri Şenol Güneş'in öğrencilerinin mücadeleyi hiç bırakmayan anlayışıdır.

Adeta, yenik başmadığı maçı yeniden kontrolü altına almayı başaran Siyah-Beyazlı ekip, bu etkinliğindeki önemli bir faktör ise Konyaspor takımının çok fazla geriye yaslanarak sadece kontra atak düşünen oyun anlayışı. Tabii bu kalabalık savunma içinde Beşiktaş'ın daha efektif olması beklenen oyuncuları Tolgay ve Oğuzhan'ın bir türlü gerekli verimi sağlayamamaları belki de Beşiktaş'ı daha fazla skor bulma şansından uzaklaştı.

NECİP'İN SORUMSUZLUĞU

Quaresma'nın yaratıcılığıyla şekillenen hücumlarda Olcay ve Cenk ile bulunan goller gerçekten çalışılmış ve bilinçli şekilde hazırlanmış organizasyonların meyvesiydi. Beşiktaş'ın yediği iki golünde de hamle eksikliği vardı.

Tosic, iki pozisyonda da kontrol etmekten sorumlu olduğu Bajic'i kaçırınca Siyah-Beyazlı ekibin golleri kalesinde görmesi kaçınılmazdı. Buna bir de Necip'in sorumsuzluğu eklenince Beşiktaş'ın tek tesellisi zorlu Konya deplasmanından puanla dönmesi oldu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.