Bu tempo ile işleri zor

Ligin ilk maçları iddialı takımlar için her zaman zor olur. Fenerbahçe’nin İzmir’de yaşadığı sıkıntıda elbette bunun payı vardı ancak Fenerbahçe’nin oyun kurgusu da bir anlamda sıkıntıya davetiye çıkardı. Sarı-Lacivertli ekibin şu ana kadar izlediğimiz oyunlarında en büyük sorunu orta alandan gerekli desteği alamaması. Ellerinde Valbuena gibi yaratıcı, mücadele gücü yüksek ve en önemlisi duran topları iyi kullanan bir küçük dev adamları var ama onun biraz yalnız bırakıyorlar.

KOCAMAN'IN SORUNU BÜYÜK

Josef, Mehmet Topal ve Alper’in ona yardımcı olmaları gerekiyor ancak Josef ve Topal’ın çok geride kalıyor. Hal böyle olunca da topun tehlike bölgesine gitmesi zorlaşıyor. Van Persie de savunmanın arasında kaybolup istediği topları alamayınca Aykut Kocaman’ın Fenerbahçe’sinin sorunu büyüyor. Bu arada Fenerbahçe savunmasının da sorun yaşadığını hemen vurgulayalım. Yenilen ilk golde Volkan’ın hatası büyük ama topun oraya indirilişine ce Castro’nun vuruşuna reaksiyon gösterilmemesine ne diyeceksiniz? İkinci gol ise tam bir zincirleme savunma felaketi.

Göztepe ligin yeni ekibi. Mücadele ediyorlar. Motivasyonları yüksek ama Fenerbahçe onların bu direncini kırmak için çok fazla bir şey yapamadı. Maçın başında bir kere derinlemesine oynayıp savunma arkasına doğru koşular yapıldı ve gol bulundu ama sonra bu uygulama terkedildi. Topun kanatlara gitmesi gerek, o da yapılamadı. İki defa kanat organizasyonu oldu, pozisyon geldi ama hepsi hepsi o.

VALBUENA YALNIZ KALIYOR

Valbuena geriye düştükten sonra adeta tek başına direnç koydu ve önce faul aldı, sonra da Skrtel’e asisti yaptı. Aykut Kocaman’ın futbol anlayışı daha fazla pas yapmaya ve rakip kaleye dikine gitmeye dayalı ama Sarı-Lacivertli takımda henüz bu anlayışın işaretlerini görmedik. Zamanla ve yeni transferler takıma yerleştikçe belki istenilen düzeye gelebilir. Fakat Isla’nın da Dirar’ın da henüz tam anlamıyla hazır olduklarını söyleyemeyiz.

Kısacası ilk maçta aradığını pek bulamayan Fenerbahçe’nin daha önünde yürüyecek çok yolu var. En önemlisi de bu tempoyla işlerinin zor olduğu gerçeği...

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum