Çalışkanlığın ödülünü aldılar

Fenerbahçe kendisi açısından bir anlamda tamam mı devam mı anlamına gelen Medipol Başakşehir karşısında bu kez biraz daha istekli çıkmıştı. Rakip alan yaptıkları baskı, kaleye daha çabuk gitme istekleri bunun en belirgin göstergesiydi. Mehmet Topal gibi önemli bir savaşçılarından yoksun olmalarına karşı ligin en iyi topçularından biri olan lidere top oynayacak alanda bırakmadılar. Tabi Kjaer’in dönüşü ve Skrtel ile olan uyumu Fenerbahçe savunmasının direncini artırmıştı. Ama bence Fenerbahçe’deki en önemli değişiklik uzun süredir düşünülmeyen Alper ile Salih’in ilk 11’e alınıp onların yaratıcı özelliklerinden faydalanmak düşüncesiydi. Nitekim bu düşünce iyi bir uygulama sonucu da Alper ile başlayıp Salih ile devam eden ve Ozan’ın vuruşuyla noktalanan Fenerbahçe golü olarak da şekillendi.

Sarı-Lacivertli ekibin dün akşamki gayretli isimlerinden biri de orta alandaki her deliği kapatan Souza’ydı. Ayrıca Şener ve Fernandao’nun çalışkanlıkları da Fenerbahçe’yi istediği sonuca götüren diğer önemli etkenlerdi.

LİGDE DENGELER DEĞİŞTİ

Ligimizin en iyi futbol oynayan takımlarından biri olarak gösterilen Başakşehir Kadıköy’de istediğini yapamadıysa bunda Fenerbahçe’nin onlara rahat top dolaştırma izini vermeyen anlayışının da rolü büyüktü. Kısacası Fenerbahçe lige tutunabilmesi için kazanmak zorunda olduğu maçtan istediğini alırken uzun süredir kendisine sıkıntı yaşatan Başakşehir kabusundan da kurtulmuş gibi oldu. Tüm isteğine, çalışkanlığına karşın Fenerbahçe takımının arzuladığı futbolu oynadığını söylemek yine zor. Öncelikli olarak arzuladıkları tempoyu bir türlü kazanamamaları en büyük sorunları oluyor. Bu arada her şeyi Lens’e bağlamak da zaman zaman sıkıntı yaratıyor. Dün Lens alışılmışın biraz dışında olunca Fenerbahçe’nin pozisyon üretme girişimi de hayli aşağılarda kaldı. Ancak çalışkanlıklarının ödülünü biraz da şanslarının yardım ettiği pozisyondaki, bunda da Ozan’ın istediği gibi vuramamasına rağmen topun Emre’ye çarpmasıyla golü bulmayı becerdiler. Bu arada Fenerbahçeli futbolculara bir başka tavsiyemiz daha olacak. Hemen her pozisyona itiraz etmeleri ve bunun sonucu gördükleri sarı kartlar ileride başlarına çok daha büyük sorunlar açabilir. Dün zaman zaman sertleşen zaman zaman da yoğun itirazlar nedeniyle duran maçta çıkan bir sürü sarı kart bir anlamda iki takım için de belki tehlike işaretiydi. Dünkü maç bir anlamda ligin dengelerinin yeniden yerine oturup çekişmenin daha da arttığını gösteren bir maç oldu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.