Coşku eksik kalınca

Geçtiğimiz hafta büyük bir istek ve coşku ortaya koyarak liderlik koltuğuna oturmayı başaran Galatasaray, Kasımpaşa karşısında sıkıntı çektiyse bunun başlıca nedeni yeterince coşkuyu ortaya koyamamasıdır. İstek belki vardı Sarı-Kırmızılı takımda ama tempo ve alan daraltan rakibin dengesini bozacak coşku bir türlü sahaya yansıtılamadı. Galatasaray’ın bir diğer önemli sorunu da orta alanın tehlike bölgesine topları yeterli derecede indirememesiydi. Bu da uzun boylu ve hamle üstünlüğü olan Kasımpaşalı savunma oyuncularının işini hayli kolaylaştırdı. Galatasaray’da gereksiz top kayıpları da büyük sıkıntı yaratıyor. Kasımpaşa gibi kontratağa dayalı oynayan takımlar için de bu top kayıpları bulunmaz bir fırsat haline geliyor.

Galatasaray orta alanda yeterli derecede etkili olamadıysa Selçuk ve Tolga‘nın oyun yönlendirmede hayli eksiklikleri olduğunu söyleyebiliriz. Dün, Sarı-Kırmızılı takımın en iyi ismi hiç kuşkusuz uzunca süredir eleştirilen Ryan Donk’tu. Rodrigues’e enfes bir asist yaparken, zaman zaman yaptığı kritik müdahaleler ile de takımını ayakta tutmayı başardı.

Ancak Galatasaray’da bir savunma sorunu olduğu da gerçek. Özellikle Trezeguet, Mensah ve Koita zaman zaman öyle geldiler ki, Galatasaray savunması sallandı. İlk yarının sonunda Serdar’ın acemice dalışı penaltıya neden olurken, yine bir duran topta komple uyuyan Galatasaray savunması topu kalesinde görüverdi. Fatih Terim golü bulmak için Eren’i de sahaya sürüp çift forvete döndü ama bunun için o oyunculara topun inmesi lazım. Kanattaki Linnes ve Rodrigues istekliydiler ama topu bu oyunculara yönlendirmede aynı beceriyi gösteremediler. Tüm bunlara bir de coşku eksikliğiyle savunma uyur gezerliği eklenince Galatasaray’ın sıkıntı çekmesi kaçınılmazdı. Bu arada akıllı bir oyun planını, disiplin içinde uygulayan Kasımpaşa takımını da tebrik edelim.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.