Gomis varsa sorun yok

Galatasaray’ın bu seneki en önemli değişikliği, istediğini yapamasa bile sabırlı oyun anlayışından asla vazgeçmemesi. Alan daraltarak fazla oynama şansı tanımayan Konyaspor karşısında, ilk yarıda pozisyon üretmekte güçlük çeken Sarı-Kırmızılı ekip, ikinci devrede deneyimini sahaya yansıtarak ligin zirvesindeki yerini biraz daha sağlamlaştırdı.

Takımınızda Gomis gibi bir silahınız varsa sonuçta istediğinizi almayı başarıyorsunuz. Selçuk’un akıl dolu pasında önce fiziğini sonra da topa vurma becerisini kullanan Gomis, Galatasaray’ı rahatlatırken kendi neden olduğu penaltı pozisyonunda ise ne kadar güçlü olduğunu herkese gösterdi.

Galatasaray dün Konya deplasmanından elini kolunu sallayarak çıktıysa, bunda Gomis’in rakip savunmayı yıpratan çabasının bir hayli büyük olduğunu söyleyelim.

İlk 45 dakikada rakibini açamayan ama sabırlı oyunundan da taviz vermeyen Galatasaray, zaman zaman değiştirdiği savunma ve orta alan kurgusuyla bundan sonra da emin adımlarla yoluna devam edeceğini kanıtladı.

SAVUNMA DA TOPARLANIYOR

Karşısında hücum etmeyi pek bilmeyen bir Konyaspor bulunca topu istediği gibi kontrol edip, tempoyu arzuladığı biçimde ayarlayan Igor Tudor’un Galatasaray’ı, zor bir deplasmanda yine 3 puan bulmayı başardı. Sarı-Kırmızılı ekibin savunma hatalarının da giderek azaldığını söylemek sanırım yanlış olmaz. Özellikle Maicon ve Denayer savunmanın göbeğinde giderek daha verimli hale geliyor. Önlerindeki Fernando ve Belhanda da Feghouli’nin katılımıyla etkinliklerini her geçen gün arttırıyor.

Ancak en önemlisi Galatasaray’ın sabırla sonuna kadar mücadele etme arzusu. Bunun en çarpıcı göstergesi de Sarı-Kırmızılı takımın topladığı puan ve bulunduğu yer.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.