Kararlı adamların zaferi

Basketbolda sizi zafere götüren en önemli olgu rakibinize göndereceğiniz kararlılık mesajıdır. Bunun yolu da etkili savunma yapıp, mücadeleyi hiçbir zaman bırakmamaktır. Fenerbahçe kendi evinde finale ulaşma kararlılığını daha maçın hemen başında Real Madrid’e gösterdi. Takım halinde yapılan etkili savunma Real Madrid’in tüm silahlarını bir anda etkisiz hale getirdi. Tabi bunun başrol oyuncusu çember altını karartan Ekpe Udoh’tu. Rakibin uzunlarını bu bölgeye sokmayan Udoh bütün ribaunları da toplayarak Fenerbahçe’nin etkisini artıran en önemli isim.

Hücumda zaman zaman tıkanıklık yaşanmasına karşın, savunma direnci o kadar fazlaydı ki Real Madrid gibi deneyimli bir takım peş peşe top kayıpları yapmak zorunda kaldı. İkinci çeyreğin son bölümünde bir anlık konsantrasyon kaybı Llull yönetimindeki Real Madrid’i canlandırsa da Sarı-Lacivertli ekibin savunma ve mücadele direnci tekrar yeni bir kararlılık gösterisine dönünce oyunun kontrolü yine Fenerbahçe’nin eline geçti.

OBRA’YI KUTLAMAK LAZIM

Öncelikle Obradovic’in takımını böylesine bir savunma gücüne getirdiği için kutlayalım. Sinan Erdem’i tıklım tıklım dolduran Sarı-Lacivertli taraftarın inanılmaz itici gücüyle Fenerbahçe’nin kazanma kararlılığıyla da bütünleşince ortaya gerçekten enfes bir gösteri çıktı. Finale uzanma hatta kupayı kazanma düşündeki Fenerbahçe dün müthiş bir paylaşım ve mücadele içinde oynadı.

KUSURSUZ OYNADILAR

Sarı-Lacivertli ekipte görevini yapmayan tek bir oyuncu yoktu. Udoh ve Vesely çember altında. Kalinic savunma mimarlığında, Dixon ve Sloukas da organizasyonda kusursuzdular. Datome ve Nunnally kritik anlarda kendilerine düşeni yapınca Real Madrid’in yapacak hiçbir şeyi kalmadı. Obradovic’in müthiş basketbol zekasını aşıladığı Fenerbahçe hedefini belirleyen bir takımın yapması gereken her şeyi yapıp seyircisinin önünde birinci önemli adımını atarken mücadelesi ve savunmasıyla ben bu senenin şampiyon olacağım mesajını veriyor.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum