Kartal'ın önemli silahları var

Açık söylemek gerekirse Beşiktaş bu ligin en futbol oynama iştahı olan ve oyun disiplinine en sadık takımı. Üzerlerinde Napoli maçının yorgunluğu olmasına karşın Antalyaspor karşısında kazanmak için ellerinden gelen her şeyi sahaya yansıttılar. Özellikle orta alandan kanatlara gönderilen toplar ve dikine oynama isteği Beşiktaş'ın zafere giden yoldaki en belirgin silahıydı.

ZAMANA İHTİYAÇLARI VAR

Bir gün önceki Galatasaray-Trabzonspor maçındaki durgun futbolu izledikten sonra dün gerçekten iyi bir mücadele sergileyen Beşiktaş ve Antalyaspor takımlarını futbol adına kutlamak lazım. Antalyaspor tipik bir deplasman takımı gibi geriye yaslanıp oyunu çirkinleştirmeyi hiçbir zaman düşünmedi. Zaman zaman Siyah-Beyazlı takımın üzerine de gittiler ama ilk yarıda 10 kişi kaldıktan sonra işleri gerçekten çok zordu. Belli ki Rıza Çalımbay Antalya'da belli şeyleri değiştirmiş ama henüz zamana ihtiyaçları var.

Beşiktaş'ın şu andaki en büyük yanlışı hücuma çıkarken zaman zaman kaptırdıkları toplar. Eğer bunlara dikkat etmezlerse gelecekte ağır fatura ödeyebilirler. Ancak Siyah-Beyazlı ekibin tıkır tıkır işleyen bir orta alanı var. Özellikle Atiba bu bölgenin kralı. Hem savunmaya hem de hücuma inanılmaz katkı yapıyor. Çıkana kadar Tolgay'ın da oyuna katkı ve etkisi gerçekten önemli düzeydeydi.

ENFES BİR GOL ATTI

Napoli deplasmanında iki golle tanışan Aboubakar dün kilidi açarken enfes bir gol santrafor vuruşuna daha imza attı. Beşiktaş'ı başarıya götüren isimlerinden biri de hiç kuşku yok Quaresma'ydı. Kanatlardan sayısız orta yapan Portekizli yıldız Talisca'nın kafasına gönderdiği ortayla maçın düğümünü çözdü. Büyük bir iştahla oynayan Beşiktaş Vodafone Arena'nın tribünlerini dolduran seyircisininde itici gücüyle oyun kurgusunu ve planını her geçen gün daha da geliştiriyor.

Disiplin ve yardımlaşma ise bu sağlam temelin en önemli tuğlaları. Tempolarını kaybetmeden hata da yapsalar onun altından kalkmak için her türlü çabayı gösteriyorlar. Bunun da mimarı elbette Şenol Güneş. Son bir sözümüz de; maçın hakemi Barış Şimşek'e. Futbolcuların bu kadar iyi niyetli olduğu maçın bile altından kalkamıyorsa varın gerisini siz düşünün.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.