Konsantrasyon tempo ile bütünleşince

Haftalardır istediği futbolu sahaya yansıtamayan Beşiktaş, Göztepe karşısında eski başarılı günlerindeki pasa dayalı, tempolu oyuna dönünce düğümü rahat çözdü. Şurası bir gerçek ki Beşiktaş, Vodafone Park’ta seyircisiyle bütünleşince bir başka oynuyor. Şenol Güneş’in öğrencileri önemli eksikleri olmasına karşın, konsantrasyon ile mücadele güçlerini birleştirince maçı ilk 26 dakikada çözdüler. Beşiktaş’ın bol paslı ve hızlı oyununda başrol, elbette yine rakip savunmaları delen Talisca’nındı. Yine rakibin kilidini aştı ve attığı mükemmel gol ile takımına coşkuyu da getirdi. Sadece Talisca değildi dünün yıldızı. Babel’i de, Medel’i de hemen onun ardına ekleyelim. İkinci golde Talisca-Babel işbirliğiyle gelen enfes Medel vuruşu, Beşiktaş’ın iyice rahatlamasına, Göztepe’nin de etkisini yitirmesine neden oldu.

Beşiktaş’ın dünkü başarılı oyununda bir başka önemli etken de, kanatların son derece etkin bir şekilde kullanılmasıydı. Özellikle Caner, yaptığı bindirmeler ve buna bağlı olarak ceza alanına verdiği toplarla takımını ileri doğru taşıyan isimdi. Siyah-Beyazlı ekibin savunmasının göbeğinde Tosic ile Pepe, gerçek iki sigorta gibiydiler. Özellikle Pepe, tüm kritik toplara müdahale ederken, Tosic’te başarılı mücadelesini bir golle süslemesini bildi.

Dün pas etkinliğini üst düzeye çekip bunu tempoyla bütünleştiren Beşiktaş’ın tek eksik yönü belki de hücuma çıkarken kaptırılan toplar sonucu yedikleri kontrataklardı. Nitekim 3-0’dan sonra oluşan konsantrasyon kaybı sonucu yine böyle bir pozisyonda golü filelerinde görürken, Göztepe’nin bir topunun da direkten dönüşü belki de Siyah-Beyazlı takım için bundan sonra dikkat edilmesi gereken konuların başında geliyordu. Ancak seyircisiyle bütünleşip 70. dakikaya kadar büyük bir konsantrasyon ile mücadele eden Beşiktaş önemli bir engeli daha aşarak, zirve koşusunu sürdürmeyi bildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.