Şampiyonluğu çoktan hak etmişti

Bu sezonun en disiplinli ve en başarılı takımı olarak nitelediğimiz Beşiktaş mutlu sona ulaşmak için çıktığı Gaziantep deplasmanında bir şampiyonun yapması gereken ne varsa hepsini sergileyerek üst üste ikinci kez taraftarını mutlu etti. Tamam Antep ligden düşmüş, hiçbir iddiası yok ama sizin şampiyonluğunuz bu maça kalmışsa hiç kuşkusuz üzerinizde bir baskı oluşacaktır. İşte sezon boyu bu tür baskıların üzerinden kalkmasını bilen Beşiktaş Gaziantep’te de kendini sıkıntıya itebilecek bu olguyu daha 6’ıncı dakikada elinin tersiyle bir kenara itti. Babel’in muhteşem golüyle rahatlayan Şenol Güneş’in öğrencileri belkide bütün sezon sergiledikleri özverili ve birbirleriyle yardımlaşan mücadelelerinin ödülünü bu gollerle alıyorlardı.

SANKİ 40 YILDIR BURADA...

Quaresma ve Atiba gibi iki önemli silahlarından yoksun Beşiktaş’ın oyun disiplininde en ufak bir değişim yoktu. Şenol Güneş öylesine disiplinli bir takım yaratmış ki hemen herkes birbirinin yardımına koşuyor. Özellikle savunma alanındaki kademe anlayışı, orta alanın bu bölgeye yaptığı takviye Beşiktaş’ın temel sigortası. Babel geldiğinden beri sanki 40 yıldır bu takımda oynuyormuş gibi. Oğuzhan her geçen gün üstüne koyup kaptanlığının hakkını veriyor. Forvet hattı ise Beşiktaş’ın en şanslı olduğu yer. Cenk, Aboubakar bu bölgenin efendileri. Tüm bu faktörler bir araya gelip buna Şenol Güneş’in disiplini ve takımda oluşan arkadaşlık da eklenince bu erdemlerden uzak olanların yanında Beşiktaş’ın mutlu sona ulaşması kaçınılmaz. Dünkü Antep deplasmanı Beşiktaş’ın tacını resmen takma mücadelesiydi. Siyah-Beyazlılar kendilerini hiç yalnız bırakmayan taraftarının Vodafone Arena’ya çevirdiği deplasmanda da mutlu sona ulaşırken, yönetim taraftar ve futbolcu bütünleşmesinin en güzel örneklerinden birini verdiler. İşte bu tabloda Beşiktaş’ın şampiyonluk fotoğrafının en önemli ayrıntısıydı. Hepsine helal olsun.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.