Santrforsuz çok zor

Fenerbahçe hiç beklemediği şekilde zirvenin ortağı oldu ama oynadığı oyun ve sergilediği futbol anlayışıyla, taraftarına keyif verdiği pek söylenemez. Konya deplasmanında Fenerbahçe’nin yapması gereken maçı kazanıp zirve yarışının içinde kalmak. Bunun içinde öncelikli hedef gol atmak olmalı. Ama sahaya Fenerbahçe forvetsiz çıkıyor. Hadi 4-6-0 anlayışını tercih ettiniz. O zaman da orta alandan gol bölgesine daha fazla adam sokmanız ve rakip savunmanın arkasına daha çok topsuz koşu yapmanız gerekecek. Bunu yapacak adamlarınız da Josef, Dirar, Aatif ama onlar bu hareketliliği bir türlü gösteremiyorlar. Giuliano’nun desteğe ihtiyacı var ama hiç destek gelmiyor. Konyaspor da tıpkı Fenerbahçe gibi forvetsiz bir oyunu tercih edince ilk yarıyı izleyenler neredeyse sıkıntıdan patlayacaklardı. Fenerbahçe zaman zaman hareketleniyor ama yakalayabildiği pozisyonlarda beceriksizlik var. İkinci yarıda sahanın yoklarından Isla’nın büyük hatası, Konya’ya golü getirince, Fenerbahçe’nin aklı biraz başına geliyor. Nitekim Valbuena’nın kornerinde Topal’ın kafası Sarı-Lacivertlierin umutlarını yeşertiyor.

Ancak bir takımın bu kadar çok hata yapması ve durarak oynaması büyük hedeflerine ulaşmada sıkıntısı olduğunu gösterir. Hele de santrforsuz oynamak belki de ben bir puana razıyım demektir. Bu da Fenerbahçe gibi hedefleri büyük olan bir takım için pek doğru bir tercih değil.

Nitekim ikinci yarıda Kocaman bu yanlışından dönüp Soldado’yu sahaya sürünce Fenerbaçe’nin Alper ile birlikte gelen hamlesi takıma bir hareket getirdi. Düşünün pek gol atmaya niyetli görünmeyen Konyaspor’un gol pasını veriyorsanız, durumunuz pek iç açıcı değil demektir. Eğer elinizde Valbuena gibi yaratıcı bir oyuncunuz varsa ondan daha çok verim almanız lazım. Bu da onun topla fazla oynamasını biraz azaltmaktan geçer. Ayrıca orta alanın da onu daha fazla destek vermesi ve pas hatalarından kurtulması gerekir. Kısacası Fenerbahçe, Konya’dan belki istediği puanı aldı ama futbol olarak ileriye doğru çok ümit verdiği söylenemez. İnanıyorum ki Fenerbahçe taraftarı bu futbolla nereye gideceğiz diye sormadan edemiyordur.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.