Emre Belözoğlu dokunuşu

Beşiktaş sezonun ilk 8 haftasında attığı beş golü ön alan presi ve bek bindirmeleri ile yaptı. Ön alanda yapılan yoğun pres, geriden pas yapan takımlar için büyük tehlike oluyor. Başakşehir ise Avcı döneminden kalma olan bu alışkanlığı devam ettirmekte.

Güven Yalçın son maçtaki gollerinden, Oğuzhan yükselen performansından dolayı bu maç da ilk 11 deki yerlerini aldı. Sergen hoca cezasından dolayı kenarda olmasa da hak edene formasını veren bir hoca olduğunu gösterdi.

Emre Belözoğlu, Fenerbahçe ile yarattığı en önemli dönüşüm topun takımında daha çok kalması, gol, asist yapan oyuncu sayılarını arttırması olmuştu. Bu maçta ise bunların aksine, kontrollü bir oyun işe başladı.

Ndaishimiye, Epureanu, Mahmut üçlüsü Beşiktaş’ın en iyi olduğu orta saha ve üçüncü bölge de rahat hareket etmesini engelledi. Batshuayi geriden oyun kuran rakibin yapacağı hataları fırsata çevirmek için çok baskı yaptı. İki pozisyon bulsa da değerlendiremedi.

Kartal sıkışan oyunu kanatlara yaymak istese de ilk yarıda Rıdvan’ın ortası dışında etkili olamadı.

Visca , Deniz kanat değişimi anında etkisini gösterdi. Visca şutunu, Okaka çok iyi takip ederek pozisyonsuz geçen maça hareket getirdi.

Beşiktaş alışık olduğu orta saha hakimiyetini ilk yarıda Oğuzhan ve Atiba ile sağlayamayanın yanında, Josef ile pas hataları yapınca vasat bir görüntü sergiledi.

İkinci yarı Başakşehir ideal oyunu olan, defans yapma sistemine döndü. Larin, Alex Teixeira, Necip ilk yarıda işlemeyen orta sahaya canlılık getirdi. Volkan Babacan, eski takım arkadaşı, Mert’in asistine misilleme yaparak Alex’e çok rahat gol attırdı. Golde hatası olan Mert yüzde yüz pozisyonu önleyerek hatasını affettirdi.

Emre hoca ilk maçında ligin en tempolu takımı Beşiktaş’ı ilk yarıda orta sahada durdurarak, 80. dakikadan sonra da kontratak oyunu ile rakibini mat etmeyi bildi.

Gulbrandsen değişikliği, oyunun şeklini değiştirdi.1 gol, 1 asist ile takımına maçı kazandırmayı bildi. Son dakikada gelen Batshuayi penaltısı Beşiktaş için formalite oldu. Fenerbahçe ile kısa zamanda başarı yakalayan Emre hoca, Başakşehir başında rakibi karşısında haddini bilerek haklı bir galibiyet aldı.

YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum