Fener’in gerçekleri

Sarı-Lacivertli takımın stoper sıkıntısı ve orta bölgedeki uyumsuzluğu, kontratak futbolu oynayan takımlar önünde ortaya çıkıyor. Sezon içinde açık oynayan ekipler karşısında Fenerbahçe bu yumuşak karnını göstermese de, Akdeniz ekipleri Alanyaspor ve Antalyaspor maçılarında bu sorunuyla yüzleşmek durumunda kaldı.

Maça etkili başlasa da devşirme stoperi Jailson’un yanından yürüyerek, geçen hafta attığı gibi güzel bir gole imza atan Ufuk Akyol’un akıl dolu golünü izleyen Fenerbahçe, kalan sürede bal yapmayan arı gibi oynamaya devam etti. Üst üste gelen ataklar o kadar savruktu ki, kapalı Antalya savunmasını o ortalarla aşmak imkansıza yakındı.

Ersun Yanal, stoper, sağ ve sol bek dışındaki maceralarına Antalya maçında devam etse de, bu sefer istediği papaz pilav olayı bu maçta devam etmedi. Stoper bölgesinde yaptığı enteresan tercihlere alıştığımız Ersun Hocan, Galatasaray derbisi sonrasında da aynı 11’le başladı. Solda Tolga ile maça başlaması, ikinci yarı kurtarıcı olarak gördüğü Zajc’ı oyuna alıp oyunu değiştirmeye çalışan Ersun Hoca, 7 haftada olsa zor periyottan çıkan Sarı-Lacivertli takımın, işini zora soktu. Eksikleri çok tartışılan Fenerbahçe, bu eksikleri Alanya maçında göstermese de, İstanbul’da Antalya maçın da gösterdi. Fenerbahçe, şampiyon olacak ise sezon başından itibaren sıkıntı olan stoper bölgesine Jailson değil , gerçek stoperlerinin olduğu bir sistemle devam etmeli.

Ayrıca unutulmaması gereken bir detay da bu Antalyaspor maçı ile Kadıköy büyüsü erken bozuldu. Bu büyü derbilerde de bozulur ise durumu toparlamak daha zor olur....

YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum