Kartal havada dondu

Ülke futbolunun geldiği nokta siyaset atmosferi gibi yarışır hal aldı, tarafların ortak isteği; “ADALET!” Perşembe akşamı hakem Ali Palabıyık bakış açılarına göre hatalı düdükler çaldı, üç güzide kulübümüz cuma günü bütün bir günü açıklama üstüne açıklamalar yapmak ile geçirdi. Penaltılar verilmedi, kırmızı kartlar verilmedi, A takıma verildi, B takıma verilmedi. Tartışılan adalet konusu hep bunlar üzerine, peki bu kulüpleri yönetenlerin boşa harcadıkları milyon euroların tartıştığı ya da söylediği bir yer gördük mü? Bunların sorgusunu yapan bir Adalet sistemi gördük mü? Seçim atmosferi, futbol atmosferi gibi aynı hızla devam ediyor, bitiş zamanları hemen hemen aynı bakalım Adalet’i kim bulabilecek!

Çok inanılan, istatistik verilerine bakınca Sivasspor’un ligdeki durumu çok ilginç. Ligin en isabetli şut atan 3. takımı, en iyi uzun top atan takımı, ligin en isabetli orta yapan takımı bazen oluşan istatistikler çözüm getirmiyor-getiremiyor. Gedson cezalı, Salih ve Souza sakat olunca, takımın iki jokeri Necip orta sahaya Tayfur Bingol kanada, yeni transfer Hadziahmetovic forvet arkası dizilişi ile oyuna başladı.

Beş maçlık seri galibiyetler, Fatih Karagümrük beraberliği dahil baskılı oyun ile başlayan Siyah-Beyazlılar Sivas karşısında durgun üretemeyen bir takım görünümü ile sahadaydı. Bunda orta sahayı iki yönlü oynayan oyunlardan çok savunma ağırlıklı oyuncuların olması hatlar arasındaki kopuklukları gösterdi. Aboubakar üretemeyen bir orta saha olunca geriye gelip top almaya başladı. Rakibine göre daha derli toplu akın yapan Sivasspor yeni transferi ile Saiz golü buldu.

Zemin ağır, hava soğuk olabilir ancak ne olursa olsun Siyah-Beyazlıların oyuna tepki göstermesi gerekiyordu. İlk 45 dakikada Beşiktaş için hiç bir şey iyi gitmedi. Girona’dan transfer edilen Saiz’in sol tarafı perişan etmesine dayanamayan Güneş ilk müdahaleleri bu bölgeler yapsa da 75 dakika Beşiktaş ne isabetli şut ne korner ne de ofsayta yakalanmıştı.

Son olarak TFF böyle sahalar da nasıl futbol oynamaya izin veriyor akıl kârı bir olay değil. Yapay hakem hataları projelerinden önce sahaların bakımı olsa futbolcuların sakatlık yaşamamaları için en önemli konu olmalı.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum