Konsantrasyon ve bireysel hatalar

Süper Lig’in üç büyük takımından karma bir takım yapılıp, hazır bir Bayern Münih’in karşısına çıkarılsa da oluşacak sonuç hemen hemen aynı olur ( Mücadale dışında). Fenerbahçe’nin böyle bireysel hatalar, saha içi kopuşu ile 6 gol yemesi hiçten bile değildi. Maç boyu vitesi hiç arttırmayan Alman ekibi, ikinci yarıda maçı rölantiye alıp oyunu sonlandırdı. Sarı-Lacivertli takımın, bu sorunları Aykut Kocaman zamanında başlarken Cocu ve ardından Ersun Yanal ile devam ediyor. Yenik duruma düştüğünde maç içerisinde panikleyerek amatörce hatalar başlıyor. Fenerbahçe’nin Bayern maçında 20. dakikadan sonra başlayan düşüşü, 25 dakikalık sürede kalesinde 5 gol görmesine neden oldu. Burada ilk iki gol haricinde yenilen üç gol tamamen bireysel hatalardan kaynaklı. Sarı-Lacivertliler, Bu sorunu çözemez ise bu sene de ligde sıkıntılı günler yaşayacaktır.

Futbolun zirvesindeki iki ekiple oynama fırsatı, yeni kurmaya çalıştığı takımı görmesi açısından Ersun hoca için iyi sınavlar olsa da, defans hattında denediği oyunculardan verim alamaması gerekli olan stoper transferini acil konuma getirdi. Defans hattı tamamen muamma olan, orta sahada ise Ozan’ın partnerinin kim olacağı henüz belli değil. Kruse önderliğindeki hücum hattında solda Rodrigues ,sağda Moses gibi oynayacak gibi dursa da Ferdi’nin Real maçındaki performansı formayı kaptırmam izlenimi verdi. Nijeryalı’nın dağınık oyunu bunu gösterir gibi... Ancak forvette Vedat’ın değişmez isim olacağı su götürmez bir gerçek.

Kalesinde beş gol görmesine rağmen yaptığı 12 kurtarışla alkışlanan Altay, yeteneğiyle Harun ile kıyasıya bir rekabete gireceğini gösterdi. Sergen Yalçın’ın Ozan Tufan için futbolcu olduğuna ikna etmeye çalışıyoruz sözü iyi gelmiş olacak ki, bu sezon beklenen etkili performansı göreceğiz gibi. Jailson’dan stoper, Dirar’dan sol bek olmayacağını, bu macerayı erken noktalayıp sol bek için Hasan Ali iyileşene kadar Cebrail’e güvenip yola devam etmesi gerektiğini Ersun Yanal anlamış oldu. Ama stoper için en az iki transfer yapılması da şart. Reyes ve Sadık, Fenerbahçe’nin stoperleri olamaz.

Oynadığı 6 hazırlık maçında, genci-yaşlısı ile bütün oyuncularını gören Yanal, eksik bölgeler için yapacağı transferleri ve takımında olan gençlerine güvenip, rakip saha da baskılı, coşkulu ve gözünü karartan oyun anlayışını takımına aşılamalıdır. Hazırlık maçları ve özellikle Real Madrid maçı bu takımın ileride oynaması gerektiğini gösteriyor. Yıllar önce kazandığı başarıları da bu oyun sistemi ile kazanmıştı.

Konsantrasyon ve

bireysel hatalar

YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum