Ya Jesus başarısız olursa?

İsmi ilk çıktığı günden beri en çok konuşulan, ne yapacağı merakla beklenen isimdi Jorge Jesus. Bir de konu içinde Fenerbahçe olunca futbolun en çok konuşulan kişisi olmayı başardı. Neler konuşuluyor kendisi için; ezberleri bozan adam, ligi bilen adam klişesi, futbolda 3 günde bir maç oynanacağını bize hatırlatması, yorumcuların dahi çözemediği 3’lü-4’lü savunma sistemini kafalara vurarak göstermesi, çalıştırdığı takımların analizi en zor takım haline getirmesi, duruşu, oyun için maçı yaşaması, rakibi tedirgin etmesi, perşembe günü 3 gol atmış takımın en iyisi olanı pazar günü ilk 11’de oynatmaması, futbolu eğlence haline getirmesi, oyuncu Musa Uzunlar ( İskender Büyük) benzetilmesi gibi gibi…

Ülkenin bir çok kesiminin anı yaşadığı, ilerisi için bir planı olmadığı için Fenerbahçe taraftarı için şuan her şey çok güzel. Hatta Alanyaspor maçı sonunda Jesus benim babam diyen taraftar bile çıktı. Olaya bir de zıt tarafından bakalım, Jesus derbileri kaybetti, UEFA’da gruplardan çıkamadı, sezon sonu şampiyon olamadı, o zaman ne olacak? İşte bu methiyeler dizdiğimiz, çocuklarımızın isimlerini Jesus olarak düşündüğümüz, manşetleri ezber bozan adam, ligin kralı Jorge dediğimiz sözler bir anda, bu adam mı gittiği her yerde takımları şampiyon yapmış, burası Türkiye hiç uğramamış galiba, üçlü sistemi yanlış oynattı, her hafta takım mı değişir, yazık verilen milyonlara, adam ülkeye geldi sadece sakız çiğnedi gitti bile diyebiliriz. Zamanında dedik. Mancini kim hoca mı, Pereira ne anlar sistemden, Yeniköy kasabı Del Bosque…

Çok uzaklara gitmeden örnekler bile var. Üç hafta önce Valerien İsmael maç kazanırken, Beşiktaş Barça gibi oynuyor, bugün ise ilk yakıştırma ‘beden hocası.’ Nuri Şahin Antalyaspor’da neler yapıyor, geçen sezonun şampiyonu Abdullah Avcı sanki 38 yıl sonra Trabzon’a kupa getirmemiş. Yazdığımız teknik direktörler yanına Jesus için de bilgisayarın, tabletlerin notlar tarafında neler kayıtlıdır, onu da bir maç kaybettiğinde görürüz.

Mancini, Del Bosque, Jesus gibi hocalar ülkemize gelir giderler buradan gidince onlar kendilerini daha iyi yerlere atarlar. Biz ise işi çok bildiğimiz gibi ülke sınırları içinde kendi kendimizi öve öve dururuz.

YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum