İnfak cumhuriyeti

Kurban Bayramı’nda Myanmar ordusunun zulmünden kaçan on binlerce Arakan Müslümanı Bangladeş sınırına yığıldı…

Bangladeş ‘Bugüne kadar aldığım Arakanlı muhacirlere bile bakamıyorum, istiap haddim fazlasıyla doldu, daha fazlasını alamam’ deyip sınırı kapattı…

Türkiye devreye girdi, Bangladeş’e ‘O muhacirlerin masraflarını biz karşılayacağız’ diye güvence verdi…

Sınırda bekleyen Arakanlı muhacirler, Türkiye’nin güvencesi üzerine Bangladeş’e alınmaya başladı…

Ne güzel bir bayram müjdesi.

Sonra, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Myanmar lideri Çi iler yürüttüğü telefon diplomasisinin ardından, Myanmar hükümeti, TİKA’nın Arakan’a 1000 tonluk insanî yardım sokmasına yeşil ışık yaktı…

Müjde üstüne müjde.

Şimdi de Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, meseleye köklü bir çözüm bulmak için Myanmar’da temaslarda bulunuyor.

Üzerimize inşaallah bereket yağdıracak hamleler bunlar.

***

Türkiye’miz bir infak cumhuriyeti oldu, çok şükür.

Dünyanın dört bir yanındaki ihtiyaç sahiplerine yetiştirdiğimiz yardımların haddi hesabı yok.

Ülkemize sığınan milyonlarca muhacirin de ihtiyaçlarını karşılıyoruz.

Devlet TİKA, Kızılay, Diyanet Vakfı vasıtasıyla infak destanları yazarken, sivil yardım kuruluşları da üzerlerine düşeni yapıyor.

Anadolu Ajansı, sivil yardım kuruluşlarının Kurban Bayramı’ndaki faaliyetleriyle ilgili güzel bir haber geçti; okuyalım:

“Türkiye’nin yardım eli bayramda üç kıtayı sardı…"

“Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğince, Kurban Bayramı’nda 30 bin 26 hisse kurban kesildi. Arakan’daki yardım faaliyetlerini artıran dernek, Sittwe şehrindeki Rohingya köyleri ve mülteci kamplarında Türkiye’deki hayırseverler adına kesilen kurbanlarla yaklaşık 32 bin Arakanlı Müslüman’a yardım elini uzattı. Dernek aracılığıyla bağışların 3 kıtada 60 bölgedeki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması sağlanırken, bir süre önce sel felaketinin yaşandığı Sierra Leone’de bin 400, DEAŞ’ın düzenlediği saldırılara maruz kalan Moro’da bin 50 hisse kurban kesildi, ayrıca bütün ülkelerde çocuklara bayram harçlığı ve hediyeler de verildi".

“Deniz Feneri Derneği, kuruluşunun 20’nci yılında, yurt içinde ve yurt dışında vekalet yoluyla bağışlanan 14 bin hisse kurbanı yaklaşık 400 bin ihtiyaç sahibiyle buluşturdu. Çalışmalarını 3 kıtada 35 ülkede gerçekleştiren dernek, Myanmar’a bağlı Arakan eyaletinin Sittwe şehrinde kestiği 350 hisse kurbanı ihtiyaç sahibi ailelere dağıttı. Filistin ve Gazze’de 65, Afrika’da 420, Filipinler ve Moro’da 350, Pakistan ve Afganistan’da 350’şer hisse kurban kesimi yapan dernek, Balkanlar’daki ülke ve bölgelerde 721 hisse kurban keserek yoksulların yüzünü güldürdü. Ağırlıklı olarak kriz ve savaş bölgelerinde kurban faaliyetinde bulunan Deniz Feneri Derneği, cami, mescit, su kuyuları, eğitim merkezi, yetimhane binaları gibi hizmet alanlarının oluşturulması için de çalışmalarını sürdürüyor".

“Sadakataşı Derneğince, bu yıl 4 bin 700 hisse kurban kesildi. Yurt içi ve yurt dışında kurban eti dağıtım faaliyetlerini sürdüren dernek, 28 ülkede yaklaşık 30 bin aileye kurban hisselerini ulaştırdı. Sadakataşı Derneği, Myanmar ordusu ile Budist milliyetçilerin Arakanlı Müslümanlara yönelik saldırılarının sürdüğü Arakan eyaletinde ve Bangladeş’e sığınan Arakanlı Müslümanların yaşadığı bölgelerde kurban kesimine bayramın 2’nci günü başladı. Afrika’da çok sayıda su kuyusu, yetimhane, okul, katarak ameliyatları projelerini yürüten dernek, Afrika’da Benin, Burkina Faso, Çad, Etiyopya, Kenya, Ruanda, Somali ve Tanzanya’da kurban kesim ve dağıtım faaliyeti gerçekleştirdi”.

Şahane haber.

Eksik ama.

Nedense İHH’nın faaliyetlerinden bahsedilmemiş bu haberde.

Eksiği biz tamamlayalım:

İHH İnsani Yardım Vakfı, bu bayramda 53 bin 500 hisse kurbanı 2 milyona yakın ihtiyaç sahibine ulaştırdı.

Ayrıca, Türkiye ile birlikte 12 ülkede toplam 23 bin 440 yetim çocuğa bayramlık hediye etti...

***

Ülkece verilmiş sadakamız var ve olmaya devam ediyor.

Herhalde bu sayede savuşturabiliyoruz onca belayı.

YORUMLAR (22)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
22 Yorum