Karadavi ile omuz omuza

Türkiye ne zaman namerdin hücumuna uğrasa -veya namerde hücum etse- Dünya Müslüman Alimler Birliği Başkanı Yusuf Karadavi hemen ses verir: “Türkiye’nin yanındayız.”

Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Mısır ve Bahreyn devletlerinin terörist ilan ettiği bu sadık dostumuza “Türkiye de senin yanında” mesajı verilmeseydi kendimizden utanırdım.
Karadavi’ye destek açıklaması yayımlayan seçkin bir grup akademisyen, yazar ve kanaat önderi, o mesajı layıkıyla vermiş oldu.

***

Fevkalade muteber alimlerin yer aldığı, dolayısıyla temsil kabiliyeti yüksek bir topluluktan bahsediyoruz:
Abdullah Yıldız, Abdullah Cihangir, Abdullah Büyük, Abdülmetin Balkanlıoğlu, Abdullah Trabzon, Abdülaziz Kutluay, Abdülvahap Ekinci, Abdülhamit Ramazanoğlu, Ahmet Ağırakça, Abdülhakim Erkemen, Ahmet Taşgetiren, Abdülhamid Kahraman, Ali Rıza Temel, Ali Rıza Demircan, Ahmet Varol, Ahmet Hamdi Yıldırım, Ahmet Bulut, Celalettin Vatandaş, Faruk Beşer, Emrullah Hatiboğlu, İsmail Lütfi Çakan, İbrahim Cücük, İhsan Şenocak, Kazım Sağlam, Kerim Buladı, Maruf Çelik, Mehmet Göktaş, Muhammed Emin Yıldırım, Mehmet Paksu, Muhammed Özkılınç, Mustafa Ağırman, Mehmet Salih Ekinci, Metin Karabaşoğlu, Mehmet Çelen, Nureddin Yıldız, Mehmet Beşir Eryarsoy, Ömer Döngeloğlu, Ömer Aytaş, Ramazan Kayan, Recep Songül, Salih Turgut, Şinasi Gündüz, Talha Hakan Alp, Vehbi Karakaş, Yusuf Kaplan ve Yusuf Ziya Kavakçı.

Peki ne diyor bu güzide topluluk?
Müslümanların bir araya gelmemesi, toparlanmaması, vakarlı bir şekilde ayağa kalkmaması, mezhep ve meşrep çatışmaları ile sarsılması için tuzakların kurulduğunu belirtip şöyle diyor:
“Katar gündemiyle görülen ve yaşanan olaylar, yeni bir döneme girdiğimizin emarelerini fazlasıyla taşıyor. Dünya Müslüman Alimler Birliği Başkanı Yusuf el-Karadavi gibi hatırı sayılır İslam alimlerine ve tarihlerinde hiçbir aşırılık ve hikmetsizlik görülmemiş Müslüman Kardeşler (İhvan-ı Müslimin) ve İslami Direniş Hareketi (HAMAS) gibi İslam dünyasının yüz akı olan hareketlere reva görülenler; haksızlıktır, akılsızlıktır, izansızlıktır.”

***

Evet, İhvan-ı Müslümin ve Hamas’a desteklerini bildirmeyi de ihmal etmiyor alimlerimiz.

Metin şöyle devam ediyor:
“Bu iki güzide hareketi terörist olarak suçlayıp onlara yakın duran herkesi düşman saymak; ümmeti düşünen ve emperyalizme karşı duran herkesi yok etmek istemekle eş anlamlıdır. Yusuf el-Karadavi ve benzeri alim ve mütefekkirler bu ümmetin yüz akıdır, vicdanıdır! Onlara düşmanlık, İslam’ın kültür mirasına ve ümmet anlayışına düşmanlıktır; emperyalistlerin isteği dışında İslam düşünüş ve yaşayış biçimine düşmanlıktır. Yusuf el-Karadavi ve benzeri alimlere uygulanan haksız ve hukuksuz eylemin tüm İslam alimlerine yapılmış olduğunu kabul eden bizler, Katar devletinin ve Dünya Müslüman Alimler Birliği Başkanı Yusuf el-Karadavi’nin şahsında emperyalizme karşı duran tüm alim ve mütefekkirlerin yanında olduğumuzu beyan ediyor ve onlara yapılan bu akıl dışı uygulamaya son verilmesini istiyoruz.”

***

Bir destek açıklaması da Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’den:
“Durup dururken İslam alimlerini teröristlerin listesine dahil ederek İslam’ın ve Müslümanların üzerine gelmeye çalışmak kabul edilebilir bir şey değildir. Bu konuda herkesi teenni ile hareket etmeye davet ediyorum.”

YORUMLAR (25)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
25 Yorum