5 galibiyet, 2 beraberlik

Son iki beraberlik öncesinde, 5 maçlık bir galibiyet serisi vardı Beşiktaş’ın. 3’ü ligde, 2’si Avrupa Ligi’nde. Son 7 maçlık bilanço hiç de fena değil. Önce Olympiakos maçını hatırlayalım. Maçın berabere bitmiş olması kesinlikle şanssızlık. İlk yarı temkinli bir Beşiktaş vardı. Ama rakip santrforun kanattan ters ayakla orta yapmasına izin vererek, kendine yakışmayacak bir gol yedi.

2. yarı oyuna Oğuzhan’ın girişiyle, maçı rakip yarı sahaya yıktı Beşiktaş. Bu yarı tam 10 gol girişimi üretti. Golü de buldu, maçı kazandıracak fırsatları da. Cömertçe harcadı hepsini. Maçtan yansıyan en önemli tablo şuydu bence: Rakip golü yedikten sonra bile, Beşiktaş yarı sahasında çoğalmaya yeltenemedi. Çünkü bunu yaparlarsa daha fazla gol yiyeceklerini anladılar. Çaresiz kaldılar.

Maçın gol girişimlerinde Beşiktaş’ın 14-5 üstünlüğü vardı. Olympiakos 2. yarı sadece 2 gol girişimi üretebildi. Son gol girişimi dk. 67’de. Her şeyi anlatıyor bu. Yarınki rövanşta turu kaybetmek büyük sürpriz olur. Beşiktaş rakibine fazla kontratak fırsatı vermezse işi bitirir. Rakibin Osmanlı’yla Ankara’da oynadığı rövanş maçını çoktan analiz etmiştir Şenol Güneş.

Gelelim Kayseri maçına. Buradaki beraberliği de şanssızlık sayıyorum ben. Gol girişimlerinde 21-7 üstünlüğü var Beşiktaş’ın. Bunların 14’ü 2. yarıda. Bu maç Beşiktaş’ın iç sahada en çok gol girişimi ürettiği maç bu sezon. Beşiktaş’ın savunma bütünlüğüyle çelişen iki acemice gol yendi. Ortaya bu skor çıktı.

ŞAMPİYONLUK ÖNEMLİ

Beşiktaş, Kayseri karşısında ilk golü bulduktan sonra, maçı koparacak fırsatları da yakaladı. 2. yarının ilk çeyreği müthiş oynadı. Dakika 60’tan itibaren takım biraz rölanti havasına girdi, o arada da golü yedi. Beşiktaş’ın iç sahada 2 farkı bulmadan oyun coşkusunu düşürmemesi gerekiyor. Oyuncuların futbol iştahında bir sorun görmüyorum. Yeter ki iç sahada şu 2 fark arayışında ısrarcı olsunlar.

Beşiktaş’ın tek bir sorunu var: Ara transferin kadro derinliğine bir katkıda bulunmamış olması. Tam tersine, kanat forvetinde alternatif kalmadı. Gerçek anlamda kanat forveti 2 oyuncu var takımda: Babel ve Quaresma. Babel ilk maçlarda iyi bir görüntü verdi, ama sonrasında düşüşe geçti. Quaresma’nın ligdeki 10 asistini düşünürsek skoru artırma konusundaki değeri anlaşılır. Bu maçta eksikliği hissedildi.

Hep söylüyorum, Beşiktaş için en önemli şey “üst üste şampiyonluk” hedefine ulaşmak. Milne döneminden bu yana yaşanan üst üste şampiyonluk hasretini bitirmek. Şenol Güneş’le uzun yıllara yayılan, istikrar ve başarıyı birleştiren bir dönem yakalamak. Camia buna odaklanmalı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.