Beşiktaş kötü durumda mı?

Beşiktaş bu sezon gol girişimi sayısı açısından sadece 3 maçta tek haneli rakamlara düştü. Üçü de deplasman: Konya, Fenerbahçe ve Karabük maçları. Üçünde de puan kaybetti. İlk ikisi beraberlik, sonuncusu yenilgi. Evinde ise gol girişimi sayısında hep çift hanelerde kaldı. Ev sahibi olarak bilançosu gayet iyi zaten: 7 galibiyet, 2 beraberlik.

Deplasmanda puan kaybı yaşadığı iki maç daha var: Gençlerbirliği beraberliği ve Kasımpaşa yenilgisi. Ama o maçlarda rakibin 2,5-3 katı gol girişimi üretmeyi başarmıştı. Yukarıdaki üç maçın ise benzer özellikleri var. Rakiplerin hepsi de alan daraltarak oynuyorlar. Konya’da maç 2-2 berabere bitmişti. 0-0’lık Fenerbahçe derbisi ise izlediğim en kısır maçlardan biriydi.

Şenol Güneş rakibe aynı silahla cevap vermiş, iki taraf da hamle yapmayınca neredeyse pozisyonsuz bitmişti maç. Karabük maçında da sadece 9 gol girişimi üretebildi Beşiktaş. İlk yarı 4, ikinci yarı 5. Peki Karabük çok mu gol girişimi üretti? İlk yarı 2, ikinci yarı 2. Hepsi bu. İkinci yarıdaki iki girişimi de gol oldu üstelik. Karabük’ün bunun dışında pozisyonu yok.

Karabük iyi alan daraltsa da Beşiktaş maçı koparabilirdi. İyi başlangıç ve ilk 13 dakikadaki 3 gol girişimi bunun kanıtı. Gelgelelim, Karabük maçı dengeledikçe Beşiktaş’ın ivmesi düştü. Yukarıdaki rakamlardan hak edilmiş bir yenilgi sonucu çıkarmıyorum. Sadece olaylı derbi sonrasında, Beşiktaş’ın psikolojik açıdan gereken ölçüde toparlanamadığı kanısına varıyorum.

LİGİN BOYU KISALACAK

Artık her hafta ligin boyu biraz daha kısalacak. Beşiktaş’ın bundan sonra 8 iç, 6 dış saha maçı var. 6 deplasmanın 2’si de İstanbul’da üstelik: Galatasaray ve Başakşehir. Ligin kaderini belirleyebilecek maçlar. Diğer deplasmanlar: Antalya, Trabzon, Bursa, Gaziantep. İç sahadaki üstünlüğü de düşünülürse, çok iyi bir stratejik planlama yapmalı Beşiktaş.

Rakiplerin de puan kaybıyla, bu haftaki yenilgi önemini biraz olsun kaybetti. Ama önümüzdeki 3 maçta hızla yara sarıp Galatasaray derbisine hazır hale gelmesi gerekiyor Beşiktaş’ın. Yarın Avrupa Ligi’nde Beer-Sheva deplasmanı var. Ardından içerde iki maç: Akhisar ve Beer-Sheva rövanşı.

Beer-Sheva tehlikeli bir rakip, ama Beşiktaş’ın ayarında değil bence. Akhisar maçını kazanıp Avrupa’da da turu geçerse kafası oldukça rahatlar takımın. Sonrasındaki Galatasaray deplasmanını da çok daha iyi planlayabilir Şenol Güneş. Akhisar maçını kazanmış bir Beşiktaş’ın derbide alacağı galibiyetle ligin kaderine hükmetme fırsatı var. Önceki fırsatlar kaçırıldı. Bu kez ofansif bir derbi planıyla fırsatı iyi kullanmak lazım.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum