Beşiktaş’ın oyun kalitesi başka

Beşiktaş kolayı zora çevirdiği şampiyonluk sürecinde nihayet rahat bir nefes aldı. Artık küme düşmesi kesinleşen, evindeki 16 maçta 4 galibiyet, 2 beraberlik, 10 yenilgi almış olan Gaziantepspor’u yenmeye kaldı iş. Beşiktaş oyun kalitesiyle şampiyonluğu hak ediyor. Kasımpaşa karşısında bu kaliteyi biraz olsun sergilemesi bile yetti. Belki az gol girişimi üretti ama maçı farklı kazanmayı bildi.

Kasımpaşa karşısında 13 gol girişimi var Beşiktaş’ın. İç saha bilançosuna göre nispeten düşük bir rakam. Peki ya Kasımpaşa? Dk. 77’ye kadar sadece 3 gol girişimi var. Ve son çeyrekte Beşiktaş’ın gevşemesinden kaynaklanan 3 gol girişimi daha. Kasımpaşa pas oyunuyla Beşiktaş’ın baskısını kırmaya uğraştı, belli ölçüde başardı da. Ama ne skoru tutabildi, ne gereken hücum üretkenliğini gösterebildi.

Fabri’nin yediği golü bir kenara bırakalım, ilk kurtarışı dk. 84’te. Bu bile Beşiktaş’ın oyun üstünlüğü için fikir veriyordur. Beşiktaş takım halinde iyi olunca, yıldızlarının farkı da daha belirgin hale geliyor. Birer gol ve birer asistle Quaresma ve Aboubakar sözgelimi. Ya Oğuzhan’ın ilk goldeki mükemmel asistine ne demeli?

Beşiktaş’ın oyun kalitesinin ürünü, seyir zevki yüksek goller oluyor. Yıldızları da cabası. Maç 1-1’e geldikten sonra, dk. 16-25 arası dört gol girişimi üretmiş Beşiktaş. Dördü de sağ kanattan, hepsinde Quaresma’nın imzası var. Beşiktaş’ın 13 gol girişiminden 7’sinde, Babel’in golü dahil, Quaresma sahnede. Daha ne olsun?

HAKEMİN ASİSTİ

Kasımpaşa’nın beraberlik golünde asist Serkan Çınar’dan geldi. Bir hakemin yapmaması gereken bir pozisyon hatası. Beşiktaş farklı kazanmasa çok konuşulurdu. Bu hata beni 1986-87 sezonuna götürdü. 21 Eylül 1986 tarihli Ankaragücü-Beşiktaş maçında golü resmen hakem Ahmet Akçay atmış, Beşiktaş o maçı 1-0 kaybetmişti.

Hakem Ahmet Akçay kale çerçevesinin hemen önünde duruyordu ne hikmetse. Ankaragücülü oyuncu orta yaptı, top auta gidiyordu. Akçay toptan kaçmak için eğildi hesapta, sırtına çarpan top yön değiştirip Beşiktaş ağlarını buldu. Olacak iş değildi ama oldu. Pozisyon hatası için numunelik goldür, merak eden internetten bulup izleyebilir. O sezon averajı çok daha iyi olan Beşiktaş’ın, şampiyonluğu 1 puan farkla Galatasaray’a kaptırdığını da ekleyeyim. Kaçan şampiyonluk elbette o gole bağlanamaz, sezonun daha başlarıydı, ama yenir yutulur bir hata da değildi. Beşiktaş şampiyonluk yolunda rahatlayınca, bana da geçmişi hatırlamak düştü. Başına böyle talihsizliklerin sıkça geldiği bir takımdır Beşiktaş, hatırlatmamak olmaz. Gaziantep’te kazanarak sezonu taçlandırması dileğiyle.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.