Şampiyonluğa odaklanmak şart

Rakiplerinin puan kaybettiği bir haftada Antalya beraberliğiyle önemli bir fırsatı kaçırmış oldu Beşiktaş. Sezon başından beri hep aynı şeyi yazıyorum: Beşiktaş üst üste ikinci şampiyonluğa odaklanmalı. Bu sezon kazanılacak şampiyonluk, gelecek sezonlar için daha güçlü bir yapı kurulmasına güvence oluşturacak. Beşiktaş’ın lig konsantrasyonu daha fazla olmalı.

Başakşehir ısrarlı takibini sürdürüyor. Ezeli rakiplerin geride kalması yüzünden, öyle bir hava oluşturuluyor ki sanki Beşiktaş şampiyonluk yarışında yalnız kaldı. Şenol Güneş’in Başakşehir’i çok önemsediğinden, oyuncularını bu yönde uyardığından eminim. Aynı havaya ve tutuma tüm camia da sahip olmalı. Fikstürün kalan bölümünde zorlu maçlar var. Camia Şenol Güneş’e ve oyunculara kol kanat germeli. Ara transfer dönemi sonrasında “Beşiktaş’ın tek bir sıkıntısı var 2. yarı, o da kadro derinliğinin azalmış olması” demiştim. Antalya maçındaki tabloya da bu sebep oldu. Takımın 10 kişi kalması da önemli elbet. Ama özellikle kanat forvetindeki alternatif eksikliği verimli bir rotasyonu imkansız kılıyor. Antalya maçına kadar, sadece bir lig maçında rakibinden daha az gol girişimi üretmişti Beşiktaş. Bu ikinci maç oldu. Takım sahada gereken reaksiyonu gösteremedi. Kalan 9 maçta bir daha böyle bir görüntü vermemeli Beşiktaş. Öncelik şampiyonlukta. Avrupa Ligi’nde zor bir rakip geldi kurada. Beşiktaş Lyon’u geçmeyi başarırsa, kupanın favorilerinden biri haline gelir. Şenol Güneş de o zaman buna yönelik yeni bir planlama yapar elbet.

ORTA ÜÇLÜNÜN ÖNEMİ

Yıllardır modern futbolda orta üçlünün önemi ve skor üretmek için bu üçlünün ileri üçlüyle bütünleşik ve yakın oynaması gereği üzerine yazıyorum. Olympiakos maçı bunun güzel bir örneğini oluşturdu. Tek tek bakalım gollere. İlk gol Talisca’nın asistiyle Aboubakar’dan. Ama öncesinde Oğuzhan’ın mükemmel top kapışı var.

İkinci gol Quaresma’nın asistiyle Babel’den. Ama hemen öncesinde baskı altındayken çok iyi bir pas vermesi var Atiba’nın. Üçüncü gol Gökhan Gönül’ün asistiyle Babel’den. Ama hemen öncesinde ters kanadı çok iyi görüşü var Talisca’nın. Dördüncü gol Talisca’nın asistiyle Cenk’ten. Burada da oyuna daha 2 dakika önce giren Cenk’in çok iyi pozisyon alışı var. Dört golde de orta üçlü sahne almış. İki asist buradan gelmiş. Bir asist kanat forvetinden. Diğer asist de sağ bekten. Daha iyisi can sağlığı. Gollerin ikisini kanat forveti atmış, diğer ikisini santrforlar. Orta ve ileri üçlünün bütünleşik ve yakın oynaması dediğim şeye iyi bir örnek. 10 kişi kalmak bile bunu bozmamış. Demek, yine 10 kişi kalınan Antalya maçından çıkarılacak çok dersler var.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum