Talisca’nın yanına eklenecek adlar

Beşiktaş ara transferde Cenk Tosun’a ve şu anda Afrika Kupası’nda olan Aboubakar’a bir alternatif düşünmedi henüz. Kanat forvetinde Olcay gitti, Babel geldi. Stoper Mitroviç kapalı kutu. Forma şansı bulursa izleyip fikir sahibi olacağız. Babel kanatlardaki üretkenliğin artmasına katkıda bulunabilecek mi? Tek maçla kanaat oluşturulmaz, ama Osmanlıspor maçında iyi bir izlenim bıraktı.

Tabii şimdi uzun bir sakatlıktan dönen, ligin başında biri sonradan oyuna girdiği ve 5 kez de ilk 11 çıktığı toplam 6 maçta 4 gol, 1 asist üreten Talisca’yı da yeni transfer sayabiliriz. Taraftar açısından söylüyorum: Geçen sezonun 2. yarısına damga vuran Oğuzhan-Atiba-Sosa üçlüsünü özlemenin, M. Gomez’in skorerliğine hayıflanmanın alemi yok artık. Geçen sezonun oyun anlayışı geçen sezonda kaldı.

Şenol Güneş, değişen kadro yapısı eşliğinde, yeni bir oyun anlayışı benimsedi. Hücum üretkenliği açısından da geçen sezonun pek uzağına düşmedi. Orta üçlüde istikrarın yerini, alternatif oyuncular ve maç içi hamleler aldı. Santrforda C. Tosun’un, 5’i penaltıdan da olsa, 17 maçta 11 gol bulmuş olması önemli. Arkasından gelen en golcü oyuncu 7 maçta 5 golle Talisca. Asıl soru işareti bu.

Beşiktaş’ın skor üretenleri çeşitlendirme sorunu var. Talisca’nın yanına Babel, Oğuzhan, Tolgay gibi adlar da katılırsa, K. Frei geçen sezonki katkısına biraz olsun yaklaşırsa, Quaresma ligde de gol atmaya başlarsa, bek ve stoperlerin skora katkısı biraz olsun artarsa işler kolaylaşır. Şenol Güneş’in bunun üstesinden geleceğine eminim.

OSMANLI KOLAY LOKMA DEĞİL

Beşiktaş’ın bu sezonki 11 galibiyetinin 6’sı tek farklı. Osmanlı maçı öncesindeki son 7 galibiyetin 6’sı bu maçlar hem de. Osmanlı maçı da öyle oluyordu ki C. Tosun’un son dakika golü geldi. Maçı koparacak fırsatları buldu Beşiktaş, ama yine kullanamadı. “Skor üretenler çeşitlenir, dertler biter” deyip kısaca Osmanlı maçına bakalım.

16. haftada sadece 2 yenilgisi vardı Osmanlı’nın. Bu konuda, yenilgisiz Başakşehir ve tek yenilgili Beşiktaş’ın ardından üçüncüydü. İç sahadaki 8 maçta tek yenilgi almıştı. Bu maçtan 3 puan çıkarmak önemlidir. Beşiktaş’ın deplasmandaki hücum girişimi ortalaması 14,5’ti. Bu maçta da 14 gol girişimi üretti, kötü zeminde bile ortalamasını korudu.

Lig genelinde pozisyon üretmede pek zorlanmayan Osmanlı ise sadece 5 gol girişimi üretebildi Beşiktaş karşısında. Yine de iş gelip Fabri’nin 86. dakikadaki kurtarışında düğümleniyor. Beşiktaş skor üreten oyuncu sayısını çoğaltıp maçları koparacak skorları elde etmedikçe, şansa ve sürprizlere açık olacak. Kadro kalitesi ve oyun yapısıyla kolayca ulaşabileceği hedefinde gereksiz yere zorlanacak.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.