Akrep intiharı seçti

15 Temmuz Cuma akşam saatlerinde ilk tuhaflıkları gördükten sonraki ilk yorumum bu olmuştu: “Akrep intiharı seçti.”

Sonra olanları artık hepimiz biliyoruz.

Bombalanan Meclis’ten MİT binasına, üzerine ateş açılan ve yüzlercesi şehit olan halktan Cumhurbaşkanına ölümcül suikasta kadar...Artık hepsini biliyoruz.

Darbenin ölümcül ciddiyet ve sonuçlarını –hep yaptıkları gibi- bir iki yalan, yanlış, manipülatif bilgi/fotoğraf üzerinden saptırmaya çalışan iğrenç tivit hesaplarını, medya aktörlerini, uluslararası destekçilerini...Artık hepsini biliyoruz.

Başyavere kadar, özel kalemlere kadar, generalliklere kadar sızan yapılanmayı ve sonuçta bütün bunların ne adına kullanıldığını...Artık biliyoruz.

Sen hâlâ bilmiyor, gerçeği ve hakikati geveliyor, ‘ama’larla mamalarla bu milletin içine çekilmek istendiği kâbusu görmüyor, görmek istemiyor olabilirsin. Ankara’nın koridorlarındaki küçük, kişisel ve iğrenç hesapların ya da kapitale entegre varolma biçimlerin...Sen öyle kal ve mızmızlığa devam et.

Şimdi, Türkiye’nin bütün meydanları sabaha kadar milyonlarca insanla dolu. Her yaştan, her kimlikten, her partiden milyonlar, millete açılan bu savaşa karşı dimdik ayakta. Direniş budur, millet budur.

Köylüler, çiftçiler, çobanlar yalın ayakla üslere koşup, kalkıp milleti bombalayacak uçakları engellemek için kendiliğinden harekete geçiyor ve beşer-onar vuruluyorlar. Unutmayacağız.

Çıplak ellerle tankları durduruyorlar, paletlerin altına ölümüne yatıyor, üstüne çıkıyor, hatta içindeki cuntacı haini çıkarıp, on dakikada tankı yürütmeyi de öğreniyorlar, unutmayacağız. Kamyonlar, kepçeler kışlaların önüne çekiliyor, yollara tanklar yürüyemesin diye barikatlar kuruluyor, tekerlekli sandalyesindeki vatandaş, elinde bir odun parçası yaşlı teyzeler bile bir şeyler yapmak için –belki hayatında ilk defa- sokağa çıkıyor, bunu unutmayacağız. Yüzlerinden, gözlerinden ‘yabancılık’ akan hainler tek tek yakalanıp gözaltına alınırken, açık darbe plan ve bağlantıları belgeleri ve uzantıları ile açığa çıkarken;

Darbenin medya, üniversite, sermaye ayakları, uluslararası ilişkileri...Hepsi ama hepsi şeffaf, âdil ve âcil bir hukuk soruşturmasının konusu olacak mı, olmayacak mı? Soru budur.

Yüzlerce şehidin ruhu ve binlerce yaralının aziz hatırası için rahmet ve şifa diliyoruz.

18-06/18/ekran-resmi-2018-06-18-220145.png

Yeni dalgalara hazır olmalıyız. Ortaya çıkanlar pekâlâ mayın eşeği olabilir. Teyakkuza devam. Hayata, insanlığa, çocuklarımız için iyi, ışıklı bir dünya isteğine devam.

Geçmiş olsun Türkiye.

Selam isimli ve isimsiz kahramanlar. Allah büyüktür ve tuzak kuranların en iyisidir.

Bitmeyen Provokasyonlar

Darbe girişimi katmanlar hâlinde devam edebilir. Süreç devam ediyor. Özellikle mezhep üzerinden yoğun tahrik ve yalan haber dönemine girildiğini görüyoruz. Hiç bir ahlâki ilkesi olmayan, tek derdi bu ülkeye ve millete zarar vermek olan kişi ya da odakların provokasyonları bitmemiştir, bitmeyecektir.

Şimdi bunları ihbar edin diyeceğim, muhbirlik nutukları dinleyeceğim. Hayır, iki dakika süren yalanları ortaya çıkarıldığında, daha bir özür dileyenine de rastlamadım. Şifasız kötücül gerizekâsızlık.

18-06/18/ekran-resmi-2018-06-18-220213.png

Unutulmasın/ Köprünün ismi!

Aziz Milletimiz ve ülkemiz için benzersiz günlerden geçtiğimiz açık.

15 Temmuz kalkışmasının etkileri ve süreç henüz bitmiş değil. Teyakkuz sürüyor, millet meydanlarda ve hukukî süreç devam ediyor.

15 Temmuz akşamının ilk sıcak saatlerinde açılan ateşlerle şehit olan arkadaşlarımız, dostlarımız, milletimizin aziz fertleri var. Binlerce yaralı hastanelerde. Bu aşırı kritik süreç şöyle ya da böyle inşaallah geçecek ve ummadığımız hayırlar hâsıl olacak.

Benim bir fikrim var.

O akşam şehid olan her kardeşimizin ismi bir şekilde bu ülkenin hafızasına kazınmalı. Bu bir anıt mı olur, parkların ismi mi olur, sokaklar mı olur...Bir şekilde bu olmalı.

Ayrıca tivitırda teklif ettiğim ve büyük ilgi gören bir şey daha var: 15 Temmuz’da Boğaziçi Köprüsü’nde yaşanan tarihsel direniş ve şehitler...Boğaziçi Köprüsü’nün adının değişmesini buradan bir defa daha teklif etmek istiyorum.

İsim önerim şudur:

l Boğaziçi Diriliş Köprüsü

l Boğaziçi Direniş Köprüsü

l Boğaziçi Şehitler Köprüsü

Takipçi arkadaşlardan çok sayıda başka isim önerileri de geldi. Duralım, düşünelim, yapalım.

YORUMLAR (10)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
10 Yorum