Liyakat imiş her ne var âlemde

Ana unsur liyakatti, hep vurgulandığı üzere.

Ana unsur artık ara eleman bile olamadığı/oldurulmadığı için bazı şeyler şey olmuş olabilir mi? Olabilir, olmayabilir de.

Kifayetsiz, emri altındakinin daha kifayetsiz olmasını tercih ettiği sürece nasıl olacak bu işler Abidin?

Dokuzuncu köyün adı neden liyakat?

200 üniversitemiz var.

Peki her yıl kendi alanını sarsacak üç buluş elli makale çıkıyor mu çıkmıyor mu? Mesele biraz da bu. Yoksa 200 üniversite daha şıpın işi açılıverir de rektör olma kavgalarını izler dururuz biteviye.

Şöyle de bakılabilir: Bürokrasinin yarısını emekli etseniz, işler yavaşlar mı? Hatta şöyle soralım, kalanlar liyakat sahibi ise daha da hızlanır mı yoksa?

Liyakati devre dışı bıraktığınızda bunun size dönüş maliyetine yıllardır bakılmaz mı? Bakılmaz. O zaman bir zahmet kimse kusura da bakmasın.

İsmet Özel bir zamanlar seçimler için “kim iktidar olmasın” tercihi üzerinden yapılan bir işlem olduğunu söylemişti.

Şehirlerin teknik yönetimi ile, yönetimin siyasal yönelimlerini birbirine sık sık karıştırıyoruz. Karışmaması gerekiyor. Öncelikli olarak teknik belediyeciliği başaran bir yönetimle başaramayan bir yönetimin ayırımını halk herhalde ayıracaktır.

Halk ayırmamışsa onlarca başka etkene bakılır ve iyi/kötü sonucun sebebi orada görülür.

Yani? Yani olup bitenlere neden şaşılıyor, anlamak güç.

Neyse, hadi biraz da Doğu Akdeniz’e bakalım.

Leblebi oyunları

Bi sn toplanır mısınız önemli bir konu anlatacağım. Anlatacaklarım bir sn sürmeyecek ama bir sn de toplanın lütfen. Süre bitti başlıyorum o halde. Leblebi tozu desem bir çoğunuz boş duvara bakıp projeksiyon gibi çocukluğunu yansıtmak ister eminim. Leblebi tozu meselesinin aslında devlet meselesi olduğunu unuttuk! Unutturmayalım.

Amerika Türkiye nüfusunu azaltmak için küçücük nohutu almış silah yapmış vay arkadaş dedirtiyor. Bak Ölmüyoruz Amerika! leblebi tozu çekiyoruz ve ölmüyoruz öldüremeyeceksiniz. Tamam bazen ağzımızda olduğunu unutup nefes alıp konuşmaya çalışma gibi hatalar yapsak da öldürmeyen Allah leblebi tozu çektiriyor. Çorumlulardan tek ricamız ülkeye biraz daha leblebi tozu üfürmeleri

Hadi söyleyeceklerim bu kadar şimdi toz olun buradan mümkünseleblebi tozu :)

19-06/26/ekran-resmi-2019-06-26-230639.png

Bir türlü anlamamak

Seçimler oldu bitti, kazanan aday olması gerektiği gibi tebrik edildi.

Bir tür içe bakış denebilecek sorular da sorulmaya başlandı ki bundan doğal bir şey olamaz.

Ama amigolar ayakta hemen? Ne o şimdi karşı mahalleye mi geçtin filan sorularıyla aklınca partiyi kendilerinin sahiplendiğini, öbür soruyu soranın nasıl oluyorsa saf değiştirdiğini filan ima etmeye çalışıyorlar. İma filan değil bazan galiz ifadelerle de yapıyorlar bunu.

Şey, belki de tam bu sığ bakış sebebiyle oldu ne oldu ise.

O yüzden sonucu öp başına koy, boşver bir şey düşünmene gerek yok, her şeyi tam olarak biliyorsun nasılsa. Öyle de devam et.

YORUMLAR (7)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
7 Yorum