Son viraj

Neyin son virajı?

Evet cephesine bakılırsa, bütün ağırlıklardan , vesayetten, prangalardan, halkın yönetim sürecine katılmasının önündeki engellerden kurtulmanın son virajı.

İlk büyük viraj, Cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesiyle zaten alınmıştı ve şu andaki süreç, o büyük virajın mütemmim cüzü ve kaçınılmaz gereği.

***

‘Hayır’cılar ise rejim değişikliğinden tutun, tek adam devrine kadar bir dizi olumsuz çerçevenin içinden bakıyorlar referanduma. Bir tür ‘öcü gelir’ edebiyatını akla gelen gelmeyen her türlü argümanla besleyip büyütmeye çalışıyorlar.

Anketçiler cephesi ise gün aşırı yayınladıkları taze anketlerle nesnel propagandaya devam ediyor, nabza göre anketlerle iki tarafı da heyecanlandıracak verileri önümüze sürüp duruyorlar.

Sonra bu her üç cephe birden, anket analizlerine göre seçim sonucunu belirleyeceği âşikâr gibi duran kararsızların üzerine yürüyorlar.

***

Kararsızlar da anasının gözü. Seçime kalmış üç gün, hâlâ kararsız mı kararsızlar.

İktidarın meydanları ile, muhalefetin salonları yanyana koyulup bakıldığında aradaki enerji ve yüzölçümü farkı esasen bir çok şeyi şimdiden söylüyor.

Fakat referandum yapılıp sonuçlar açıklanıncaya, yani 16 Nisan akşamına kadar söylenecek her şey, yapılacak her tahmin, söylenti ve tahmin olarak kalacak.

***

Beş-on ahbapla her seçimde olduğu gibi, bu seçimde de bir hekim dostumuzun evinde toplanıp açılan sandık sonuçlarını izlerken bir yandan da 17 Nisan ve sonrasına bakıyor olacağız.

17-04/13/xdfvs.jpg

Türkiye’nin alacağı istikamet ve yaslanacağı yeni pozisyon, dünyanın gidişatı üzerinde de bazı hesapların kurulmasına, bazı hesapların ise çöpe atılmasına vesile olacak. Buna karar verecek olansa Millet.

Milletin kararını bekliyoruz vesselam

Uyuşturucuya karşı savaş

1986’da Başkan Ronald Reagan birkaç yıl önce Richard Nixon’un havaya kaldırdığı mızrağı eline aldı ve uyuşturucuya karşı savaş multi milyoner bir destek kazandı.

O günden beri uyuşturucu kaçakçıları ve parayı yıkayan büyük bankalar kazançlarını arttırdılar;

daha yoğun uyuşturucular, eskiden öldürdüklerinin iki misli insanı öldürüyor,

her hafta Birleşik Devletler’de yeni bir hapishane açılıyor, çünkü en çok uyuşturucu bağımlısına sahip ulusta bağımlıların sayısı daha da artıyor;

Birleşik Devletler tarafından istila ve işgal edilmiş ülke Afganistan dünyanın satın aldığı eroinin neredeyse tamamını tedarik etmeye başladı;

ve Kolombiya’yı büyük bir Kuzey Amerikan askeri üssüne çeviren uyuşturucuya karşı savaş Meksika’yı da çıldırmış bir mezbahaya dönüştürmekte. Eduardo Galeano-Ve Günler Yürümeye Başladı- Türkçesi: Süleyman Doğru- Sel Yay.

Kültür Kanalı

Yeni bir kanal daha kuruluyormuş; bir kültür kanalı. TRT’nin mevcut kanallarına eklenecek olan bu yeni kanalın, kültür-sanat dünyasına daha derinlemesine eğileceği anlaşılıyor.

Son iki-üç yılda dozu giderek ağırlaşan ve bir tür özeleştiri gibi algılanan kültür odaklı eleştiri ve çıkışlar yeniden hatırlandığında, bu yeni kültür kanalının kurulma gerekçeleri de galiba belli oluyor.

Ne diyelim, yolu açık olsun bu yeni kanalın.

YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum