Yıkılma sakın

Şair İsmet Özel önceki gün geçirdiği bir rahatsızlığın ardından Cerrahpaşa Hastanesine kaldırıldı. Anjiyo ve by-pass işlemlerinin ardından yapılan açıklamalarda Özel’in sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Sosyal medyada binlerce İsmet Özel dizesi paylaşıldı ve geçmiş olsun dilekleri yayınlandı. Biz de geçmiş olsun diyor ve ekliyoruz: Yıkılma sakın!

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü, önce Kadınlar Günü’ne, şimdi de iyice feminist söyleme doğru evrildi. Ama Taksim’deki 8 Mart eylemi sırasında, “ezan okunurken ıslıklama” tartışması bambaşka tartışmaların kapısını açtı.

Bu topraklar ezel/ebed ezana karşı hassastır. Bu sebeple Taksim’deki tartışmalı ezan ıslıklama şayiası ya da gerçeği çok tepki çekti. Başka bir konudaki protesto ve ıslıklama sürerken ezanın başladığını, protesto bitirilmediği için de bunun ezana karşı yapılıyor algısını iddia edenler de var; yapılan karşılıklı yorumlarda ezanı ıslıklamadan daha ağır şeyler yazanlar da…

Biraz aklı olan ezan okununca ıslık çalmaz, abdest alıp câmiye girer. Ve ister mü’min olsun, ister inançsız; siyasal bağlamda ezanı araçsallaştırmak fayda getirmez. Ezan susmaz ve bütün ezanlar şöyle başlar: Allahu ekber!

Nuri Pakdil ustayı da analım bu güzel günde.

Usta her gün iki gazete alıyormuş: Birisi Le Monde, diğeri Karar. İyi okumalar.

Mandalinanın sonu gözüktü. Diğer taraftan turfanda karpuzlar tezgâhlardaki yerini aldı. Daha çok İran menşe’li olan karpuzların gözükmesi ile birlikte bahara ve yaza doğru hızla koşmaya başladığımız açık. Birkaç gün süren sıcaklara aldanıp çiçek açan ağaçlara bakarsanız erik ve kiraz da yolda.

Doksan yaşında çılgın bir ahbabım var. Geçenlerde Smart araba almış, biraz dolaştık şehri. Beyfendinin bu beklenmeyen çıkışları daima mevcut. Henüz yorulmamış demek ki.

19-03/11/ekran-resmi-2019-03-11-225834.png

Sek sek oynayan Vali

Mardin Valisi Mustafa Yaman, yaptığı muhtelif uygulamalarla şehrin sempatisini kazanan bir yönetici. Özellikle kültür-sanat alanında gençlerle yaptığı başarılı çalışmalar yükselerek sürüyor.

Halkla sürekli içiçe olan Vali Yaman, son olarak çocuk oyunu sek sek oynarken görüntülendi.

19-03/11/ekran-resmi-2019-03-11-225717.png

Okul kitaplarındaki resimlerin kalitesi

Bir çocuğun okuduğu kitaplardaki veya okul kitaplarındaki resimlerin kalitesi nedense pek gündeme gelmez ama son derece önemli bir konu bu.

Daha çocukken doğru estetikle tanışmayan çocuklar büyüyünce çirkin şehir tasarımlarını yapan, uygulayan, onaylayan ve böylece hayatımızı karartan yetişkinlere dönüşüyor. Bu sebeple bir çocuğun estetik dünyasının temellerini oluşturan yıllarda çocuğun karşılaştığı kitaplardaki metin ve çizimlerin estetik kalitesi mühim.

Şu çok ilginç değil mi; 40-50’li yıllardaki alfabelerin estetik çıtası çok yukarıda, çünkü ülkenin en iyi çizerlerine çizdirilmiş. Bir daha bakmalı.

YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum