Kayseri'de iki bebek uykusunda öldü

Kayseri'de iki bebek uykusunda öldü

Kayseri'nin farklı semtlerinde anneleri tarafından emzirildikten sonra yataklarına yatırılan iki bebek, uyurken yaşamlarını yitirdi. Bebeklerin kusmuklarıyla boğuldukları sanılıyor.

Kayseri'nin Kocasinan ve Pınarbaşı ilçelerinde iki bebek, yataklarında ölü bulundu. Olaylardan ilki merkez Kocasinan ilçesi Turgutreis Mahallesi Köprü Caddesi’ndeki Bedel Apartmanı’ndaki dairede meydana geldi. Nuriye ve Ali Çolak çiftinin 3'üncü çocukları olan 8 aylık Ecrin, iddiaya göre annesi tarafından emzirildikten sonra yatağına yatırılıp, uyutuldu. Yaklaşık bir saat sonra kontrol etmek için odaya giren anne, bebeğinin hareketsiz olduğunu fark edip, 112 Acil sağlık ekiplerine haber verdi. Ecrin bebek, ambulansla Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı.

Burada tedaviye alınan talihsiz bebek, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Minik Ecrin’nin ilk belirlemelere göre uykusunda kusmuğunun ciğerine kaçması sonucu hayatını kaybettiği ifade edildi. Hastane morgundan Ecrin bebeğin cenazesini alan amcası 31 yaşındaki Emrah Çolak, "Annesi, bebeği emzirdikten sonra yatağında uyutmuş, bir süre sonra odaya girip baktığında, bebeğin hareketsiz olduğunu görmüş. Hastaneye getirilmiş ama yapılacak bir şey yoktu" dedi. Minik Ecrin’in cenazesi toprağa verilmek üzere Kocasinan İlçesi Düver Mahallesi’ne götürüldü.

Pınarbaşı'nda da aynı acı

Bu arada, Pınarbaşı ilçesinde 3 aylık Aydın Toprak da, yatağında ölü bulundu. Pınarbaşı’nın Büyükkömarmut Mahallesi'nde annesi tarafından gece emzirildikten sonra yatağına yatırılıp uyutulan Aydın bebeği yakınları sabaha karşı yatağında ölü buldu. Pınarbaşı Devlet Hastanesi'ne götürülen talihsiz bebeğin uykusunda öldüğü anlaşıldı. Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna getirilen bebeğin yapılan ön otopsi sonucuna göre ciğerinde bulunan sıvı nedeniyle hayatını kaybettiği belirtildi.

KAYSERİ/DHA

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN