Afganistan'da kahraman askere ev hediye edildi

Afganistan'da kahraman 
askere ev hediye edildi

Afganistan'da parlamento saldırısı ülkede bir kahraman yarattı. Bütün saldırganları öldürdüğünü belirten askere bir ev hediye edildi. Hediye bizzat Devlet Başkanı Eşref Gani tarafından askere takdim edildi.

Afganistan'da dün 7 militanın da öldüğü parlamento saldırısı ülkeden bir kahraman çıkardı. Saldırganları öldürdüğünü belirten askere ev hediye edildi.

Hediyesini bizzat Devlet Başkanı Eşref Gani'den alan asker Muhammed İssa, "Hepsini parlamentonun içine girmeye çalışırlarken gördüm, hepsini öldürdüm, bedenleri orada, isteyen gitsin görsün" dedi.

Afganistan Devlet Başkanı Eşref Gani, "Kahramanımızı ofisime davet ettim. Onun kahramanlığından gurur duyuyorum. Ona yeni bir ev hediye ettim" şeklinde konuştu.

Askerin davranışıyla ilgili ayrıntılar net olmasa da sosyal medyaya yansıyan görüntülerden birçok Afgan kahramanlığı hak ettiğini kabul ediyor.

Bazı askerlerin 9 aydır maaş alamadığı da iddia ediliyor

Afgan güvenlik güçleri Amerikan askerlerinin ülkeden çekilmesiyle militanların artan baskısıyla karşı karşıya kaldı.

Afgan ordusu genellikle yolsuzluk ve etkisiz olmakla eleştiriliyor. Bazı askerlerin 9 aydır maaş alamadığı da iddia ediliyor.

KABİL/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN