Hüda Par: PKK, örgüt diktası peşinde

Hüda Par: PKK, 
örgüt diktası peşinde

Hüda Par Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Yılmaz, Diyarbakır'daki saldırılarda öldürülen Yeni İhya Der Başkanı Aytaç Baran için Ankara'da kılınan gıyabi cenaze namazında PKK'yı eleştirdi.

Diyarbakır'daki saldırılarda yaşamını yitiren Yeni İhya Der Başkanı ve Hüda Par üyesi Aytaç Baran ile saldırının ardından çıkan olaylarda ölen 3 kişi için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Hacı Bayram Veli Camisi'nde, cuma namazı sonrası toplanan çok sayıda kişi, Baran ve 3 kişi için gıyabi cenaze namazı kıldı. Namaz sonrasında açıklama yapan Hür Dava Partisi (Hüda Par) Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Yılmaz, Diyarbakır'da Baran'ı katleden kurşunların sadece Hüda Par üyesi olduğu için değil, İslam ümmetinin ferdi olduğu için sıkıldığını söyledi.

Kardeşlerimize saldırıyorlar

Diyarbakır'da "İslami bilincin" katledildiğini savunan Yılmaz, şöyle devam etti:

"2006'dan beri sistemli ve bilinçli şekilde, bölgede yaşayan ümmet bilincine sahip insanlara, tek tipçi, dayatmacı sisteme teslim olmayanlara, bütün tehdit ve baskılara rağmen halkın hizmetinde olan gençliğimizin her türlü fuhşiyattan, her türlü yozlaşmadan kurtulması ve İslami bilinç elde etmeleri için çalışan kardeşlerimize saldırılar yapılmaktadır. Aytaç Baran kardeşimizin şehit edilmesi, kalleşçe katledilmesi ilk olmadığı gibi, son da olmayacağa benziyor."

15-06/12/aa_picture_20150612_5606101_high.jpgAytaç Baran için kılınan gıyabi cenaze namazının ardından Hüda Par üyeleri protsto eylemi yaptı./ FOTOĞRAFLAR: AA 

Sadece bir yılda 10'dan fazla kardeşinin katiller tarafından "şehit edildiğine" dikkati çeken Yılmaz, "Kendinden başkasına tahammül göstermeyen, kendisinden başkasının varlığını kabul etmeyen, 'Ya bendensin ya da yok olması gereken bir düşmansın' anlayışında olan zihniyetin mensupları, eğer güçlü bir tepki olmazsa emin olun, durmayacaklardır. Kuş diliyle, ortaya atılan laflarla, katile 'katil' diyememekle, kınamalarla bu canavarlar duracağa benzemiyor" ifadesini kullandı.

15-06/12/aa_picture_20150612_5606105_high.jpg

"Herkesin gözü önünde suikastler işlemeye başladılar"

Yılmaz, yaşananlara sessiz kalanların, her ne sebeple olursa olsun bunları görmezden gelenlerin de suçta payları bulunduğunu vurguladı.

Yılmaz, şunları dile getirdi:

"Bölgeyi bu katillere teslim eden ve onlara alan hakimiyeti sağlayan hükümet de sürecin başındakiler de bu yanlıştan vazgeçmelidir. Gerek ulusal, gerekse uluslararası güçlerin bu katillere verdikleri açık destek sonrasında bu insanlar daha da pervasızlaştı. Daha önce gece karanlığında işledikleri cinayetleri artık gündüz vakitlerinde, herkesin gözü önünde, suikastler şeklinde işlemeye başladılar."

Dış güçlerin, istihbarat teşkilatlarının, ulusal ve uluslararası şer güçlerinin verdiği desteğin diyetini bölgedeki insanların ödediğini savunan Yılmaz, İslam'ın gelişmesinden, ümmet bilincinin yayılmasından rahatsız olanların öncelikle bölgeyi bu tür saldırılarla temizlemeye çalıştıklarını belirtti.

Tek tip örgüt diktası peşindeler

Yılmaz, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Ulusal ve uluslararası her türlü kirli ve karanlık yapıların oyuncağı olanlar, camiamıza saldırıyor. Yandaş medyanın desteğiyle 'Bu insanları hem öldürüp hem de suçlayıp mahkum edebilirsek, tek parti, tek örgüt diktasını bölgeye hakim kılabiliriz' gibi yanlış hesap içindedirler. Bu yanlış hesap içinde olanlar şunu unutmasın, tek ferdimiz kalsa dahi ümmet bilincini, İslam kardeşliğini savunmaya, halkımızın ve gençlerimizin, insanımızın selameti için çalışmaya devam edeceğiz."

Terör örgütü aleyhine slogan atan grup, daha sonra olaysız dağıldı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN