Vitor Pereira resmen başladı: Yeterince zeki hocayım

Vitor Pereira resmen başladı: 
Yeterince zeki hocayım

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Fenerbahçe teknik direktör Vitor Pereira ile sözleşme imzaladı.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira basın toplantısını düzenledi.  Fenerbahçe, Vitor Pereira ile 2 yıllık sözleşme imzalandığını duyurmuştu.

“Gurur duyuyorum"

Kulüpte büyük başarılar kazanmak istediğini ifade eden Pereira, "Burada olmaktan dolayı gurur duyuyorum. Buraya istenenleri yapabilmek ve elimizden gelenin en iyisini vermek için verdik. Bu kulübün büyük bir tarihi var ve biz de bu tarihe adımızı yazdırmak için elimizden geleni yapacağız. Harika bir taraftarı olan ve çok kupa kaldırmış bir kulübe geldim. Ben de bu kulüp gibi kupalarla yaşıyorum. Bu kulübün neye ihtiyacı olduğunu biliyorum ve buna yönelik çalışacağım. Umarım sezon sonunda mutlu olabilmek için elimizden geleni yapmış olacağız." ifadelerini kullandı.

“Şansa inanmam"

Futbolda şansa inanmadığını dile getiren Portekizli teknik adam, "Aslında bu ne bir uğur, ne de bana şans getirsin diye yaptığım bir şey. Ben sahaya çıktığımda her iki kaleye giderim ve kaleleri kontrol ederim. Bunu sahanın ölçülerini görmek ve zemini incelemek için yaparım. Bunları bilmezseniz sahada karşınıza çıkacaklardan emin olamazsınız. Ben işe inanırım, uğurlara ve şanslara inanmam. Önce çalışırım, sonra şans kendiliğinden gelir zaten." dedi.

“Hücum futbolu oynayacağız"

Fenerbahçe'de hücum futbolu oynayacaklarını dile getiren Pereira, "Fenerbahçe'yi ve Fenerbahçe'nin mevcut kadrsonu tanıyorum. Yeterince zeki bir hocayım ve oyuncuların üzerinde çalışmalar yaptım. Başkanımız ve Giuliano Terraneo ile birlikte Fenerbahçe için iyi şeyler çıkaracağız. Hücum futbolunu benimseyeceğiz ve agresif bir futbol ortaya koyacağız. Büyük kulüplere oyunu domine eden futbol yakışır. İlk maçımıza kadar iyi olmaya mecburuz. Mümkün olan en iyi seviyeye geleceğiz. Bu eleme turu bizim için çok önemli. Şampiyonlar Ligi'ndeki ele maçlarına hazır olabilmek için elimizden geleni yapacağız." şeklinde konuştu.

O video hakkında da konuştu

Yunanistan'da Olympiakos - Panathinaikos maçında Pana taraftarıyla yaşadığı gerginliğin Türkiye'de büyük yankı uyandırması hakkında da konuşan Pereira, "Duygusal ve duygularını dışa vurmayı seçen bir hocayım. Futbolu kafamla ve yüreğimle değerlendiriyorum. Savaşçı ve rekabeti seven bir hocayım. Derbiler atmosferi mükemmel maçlardır. Karşınızda zorlu rakipler vardır, böylesine maçlar ve atmosferler beni normalden daha çok motive eder. Yunanistan'da panathinaikos tribünlerine karşı yaptıklarım duygularımın dışa vurmasıydı. 90. dakikada atılan bir gol size şampiyonluk getiriyor. Mutluluğu yerinizde kollarınız bağlı durarak ifade edemezsiniz. ben kimseye karşı bir şey yapmadım, sadece sevindim" dedi.

Vitor Pereira kimdir?

1968 yılında Portekiz’in Espinho kentinde doğan Vitor Pereira, profesyonel futbolculuk kariyerine 18 yaşında Avanca takımında başladı. 10 yıl boyunca Oliveirense, Esmoriz, Estarreja, Fiaes, Sao Joao ve Lobao takımlarında forma giydikten sonra 28 yaşında futbolculuk kariyerini noktalayan Pereira, 2002 senesinde antrenörlüğe başladı. Padroense ve Porto genç takımlarını çalıştırdıktan sonra ilk A takım deneyimini 2004-2005 sezonunun ortasında göreve geldiği San Joanense’de yaşadı.

2005-2006 sezonu başında Espinho kulübünün başına geçen Pereira, iki yıl bu takımda görev yaptıktan sonra yeniden Porto altyapısına dönerek genç takımı çalıştırmaya başladı.

2008 yılında, Portekiz 2. lig ekiplerinden Santa Clara tarafından teknik direktörlük görevine getirilen Portekizli antrenör, takımı ilk sezonunda üçüncü, ikinci sezonunda ise dördüncü yaparak dikkat çekti.

2 yıllık Santa Clara tecrübesinin ardından 2010-2011 sezonu başında görevinden ayrılarak, Portekiz’in ünlü takımı Porto’da teknik direktör Andre Villas-Boas’ın yardımcılığını üstlendi. 21 Haziran 2011’de Villas-Boas’ın takımdan ayrılmasının ardından teknik direktörlük görevine getirilen Vitor Pereira, Porto’nun başında ilk resmi maçına 7 Ağustos 2011’de Vitoria Guimares ile oynanan Portekiz Süper Kupası finalinde çıktı. Porto’nun 2-1 kazandığı karşılaşma sonucu takımıyla ilk kupasını kazanan Pereira, 2011-2012 sezonunda 30 maçta 75 puanla lig şampiyonluğunu da elde ederek sezonu çifte zaferle tamamladı.

Vitor Pereira bir sonraki sezon da Porto’nun başında çok iyi bir grafik çizdi. 30 maçta hiç yenilgi yüzü görmeyen Porto, sadece 6 beraberlik aldığı sezonu ezeli rakibi Benfica’nın önünde şampiyon bitirdi.

İki yılda Porto’nun başında çıktığı 60 lig maçında sadece 1 yenilgi alarak iki lig şampiyonluğu kazanan Pereira, 2013-2014 sezonu başında Suudi Arabistan temsilcisi Al Ahli ile anlaştı. Portekizli teknik adam, Ocak 2015’te ise teknik direktör Michel’den boşalan görev için Yunan ekibi Olimpiakos’un başına getirildi.

Sezon ortasında göreve geldiği Olimpiakos ile Yunanistan Kupası’nı kazanan Pereira, ligde de ezeli rakibi Panathiniakos’un 12 puan önünde takımını şampiyonluğa ulaştırdı.

Portekizli teknik adam, Porto ile 89 maçta maç başına ortalama 2,27 puan; Olimipiakos’un başında çıktığı 27 maçta ise maç başına ortalama 2,22 puan toplayarak önemli istatistiklere imza attı.

47 yaşındaki Vitor Pereira, 2015-2016 sezonu itibariyle Fenerbahçe Futbol Takımı Teknik Direktörlüğü görevini yürütecek.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN