9 aylık iş umuduyla kuraya koştular

9 aylık iş umuduyla kuraya koştular

Yozgat İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı okullarda Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında çalışacak olan kişiler kura ile belirlendi

Kurada adı okunlar büyük sevinç yaşadı.Daha güvenli bir eğitim ortamı için bakanlıklar arasında imzalanan protokol kapsamında tüm Türkiye’de olduğu gibi Yozgat’ta da okullarda çalıştırılmak üzere TYP kapsamında personel alındı. İl genelinde alınacak olan 421 kişilik kadroya 2 bin 600 kişi müracaat etti. Alınacak personeller, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından noter huzurunda çekilen kura ile belirlendi. Rıza Kayaalp Kapalı Spor Salonu’nda çekilen kura da ismi okunan kişiler büyük sevinç yaşadı.Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Taner Yıldız, aynı anda tüm ilçelerde TYP kurasının çekildiğini söyleyerek 35 yaş üstü, kadın, engelli ve terör mağdurlarının öncelikli olduğunu kaydetti. Yıldız, alınan personelin İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı okullarda çalışacağını belirtti.Kura ile belirlenen kişilerin okullar kapatılana kadar çalışacağını aktaran Yıldız,"Personeller okulların çevre düzenlemesi, temizlik ve bakım onarımlar da çalışacaklar. Bu aldığımız personeller okulların kapatılacağı tarihe kadar çalışacaklar" dedi.TYP kapsamında yeniden personel alım ilanına çıkılacağını da vurgulayan Yıldız, okullarda görevlendirilmek üzere 59 personelin daha alınacağını kaydetti.

YOZGAT/İHA

(FOTOĞRAF)


Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN