Akdağmadeni’nde sütler toplanıyor

Akdağmadeni’nde sütler toplanıyor

Akdağmadeni Süt Birliği tarafından üreticiye destek olmak amacıyla ilçe merkezi ve köylerindeki sütler toplanmaya başlandı

Akdağmadeni Süt Birliği’nin üreticiye yönelik çalışmalarının devam ettiğini ifade eden Akdağmadeni Süt Birliği Başkanı Eyyüp Elmalı 6 adet süt toplama aracı ile sütler bozulmadan toplanıyor. Elmalı,"Süt merkezine on tonluk soğuk hava deposu yerleştirdik. 2018 yılı Mart ayı içerisinde sütlerimizi köylerimizden ve beldelerimizden toplamaya başladık" dedi.Amaçlarının çiftçinin süt üretimini artırmak olduğunu belirten Elmalı,"Bu sistemle çiftçimizin sütleri araçlarla köylerden alınacak ve ödemeleri de zamanında yapılacak. Çiftçimiz süt konusunda mağdur edilmeyecek ve sütü pazarlanacak. Çiftçi üretecek ve köyünde kalacak köylerimiz göç vermeyecek. Bu amaç doğrultusunda hem çiftçi rahat edecek hem de üretim artacak" şeklinde konuştu.

YOZGAT/İHA



Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN