Köylerini temizlemek için seferber oldular

Köylerini temizlemek için seferber oldular

Yozgat’ın Boğazlıyan ilçesine bağlı Özler köyünde Özler Birlik Derneği Gençlik Kolları’nın girişimiyle başlatılan sosyal sorumluluk projesi kapsamında köyde temizlik çalışması yapıldı

Özler Birlik Derneği başkanları Samet Karayılmaz ve Bilal Şahin yaptıkları açıklamada köyde sokağa çöp atma konusunda bir duyarsızlığın olduğunu ve bu projeyle gidişatın değişmesini ümit ettiklerini söylediler. Avrupa’dan gelerek köyleri Özler’de tatillerinin bir kısmını geçiren gençler, yaşadıkları ülkelerde sokağa çöp atılmadığını, Türkiye’de ise bu kadar memleket sevgisinden bahsedilmesine rağmen çevre temizliğine dikkat edilmemesine anlam veremediklerini ifade ettiler.Yaklaşık 400 kilo çöpün sokaklardan toplandığı Özler köyünde çalışmaya sertifikalarını Özler Birlik Derneği Başkanı Coşkun Babayiğit takdim etti. Temizliğin her şeyden önce bir ahlak meselesi olduğunu söyleyen Başkan Babayiğit, bu girişime ön ayak olan gençleri kutladı.

YOZGAT/İHA

(FOTOĞRAF)


Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN