Yozgat itfaiyesinden baca temizliği uyarısı

Yozgat itfaiyesinden baca temizliği uyarısı

Yozgat Belediyesi İtfaiye Müdürü Eyüp Albayrak, kış mevsimi gelmeden bacaların temizlenmesi konusunda vatandaşları uyardı

Yozgat’ta vatandaşları baca temizliğinin ihmal edilmemesi konusunda uyaran İtfaiye Müdürü Eyüp Albayrak, kış mevsimi başlamadan baca temizliğinin yaptırılması gerektiğini söyledi. Özellikle soba ile ısınan konut ve iş yerlerinde yangın ve zehirlenme vakıalarına karşı vatandaşların baca ve soba borularını temizletmesi gerektiğini belirten Albayrak,"Temizlenmiş bir baca hem yakıtın daha iyi yanmasını sağlar hem de çevre kirliliğini önler. En önemlisi ise karbonmonoksit zehirlemesini engeller" dedi.Kurum ve kuruluşların baca temizliğini geçen hafta itibariyle tamamladıklarını vurgulayan Albayrak,"Yılda en az iki defa bacaların, kömür yakıldığı için de soba borularının ayda en az iki kere temizlenmesi gerekiyor. Bu vatandaşlarımızın kışı sağlıklı ve emniyetli geçirmeleri bakımından çok önemlidir. Vatandaşlardan ricamız küçük gözüken bu önlemleri kendi sağlıkları için almalarıdır. Baca temizliği yapılmadığı zaman bacalar kurum bağlıyor. Bu kurumlarda sobanın ilk yakıldığı anda tutuşturarak çatıya sirayet ediyor ve geri tepme nedeni ile borudan dışarı giden zehirli gaz içeriye geldiği için zehirlenmeler yaşanıyor" şeklinde konuştu.

YOZGAT/İHA

(FOTOĞRAF)



Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN