Yozgat’ta İstiklal Marşı’nın kabulünün yıl dönümü kutlandı

Yozgat’ta İstiklal Marşı’nın kabulünün yıl dönümü kutlandı

Yozgat’ta İstiklal Marşı’nın kabul edilişinin 97’nci yıl dönümü ve milli şair Mehmet Akif Ersoy’u anma programı düzenlendi

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Konferans Salonu’nda düzenlenen program saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Şehit Fuat Bahadır Buharalıoğlu Anadolu Lisesi Edebiyat Öğretmeni Şimşek Yıldırım günün anlam ve önemin belirten bir konuşma yaptı. Şehit Fuat Bahadır Buharalıoğlu Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrenciler tarafından Mehmet Akif Ersoy’un hayatı, edebi kişiliği, İstiklal Marşı’nın kabul ediliş aşamalarını anlatan, içinde çeşitli canlandırmalar, şiirler ve tiyatro gösterisi sunuldu. Daha sonra İstiklal Marşı’nın kabulünü anlatan sinevizyon gösterisiyle program sona erdi.Düzenlenen etkinliğe Yozgat Vali yardımcıları Adem Yılmaz ve Salih Altun, Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Salih Karacabey, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Bilgihan Yeşilyurt, İl Emniyet Müdürü Seçkin Çengeloğlu, Yozgat Belediye Başkan Yardımcısı Talip Karslıoğlu, öğretmen ile öğrenciler katıldı.

YOZGAT/İHA

(FOTOĞRAF)



Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN