Yozgat’taki Sokak Kütüphanesi’ne yoğun ilgi

Yozgat’taki Sokak Kütüphanesi’ne yoğun ilgi

Yozgat Belediyesi tarafından okuma bilincinin kazandırılması için şehrin belirli bölgelerine kısa bir süre önce kurulan Sokak Kütüphanesi’ne vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor

Yozgat’ta Otobüs Terminali yanına kurulan ve halkın kullanımına sunulan Sokak Kütüphanesi, vatandaşların ilgisini çekiyor. Kütüphanenin yanında bulunan banklara oturan vatandaşlar hem otobüslerinin hareket saatini bekliyor hem de vakitlerini değerlendirmek için kütüphaneden aldıkları kitapları okuyorlar.Otobüsünün hareket saatinin gelmesini bekleyen Ali Rıza Arslan,"Otobüsümün hareket saatinin gelmesini bekliyorum. Sokak Kütüphanesi’ni gördüm ve vaktimi kitap okuyarak değerlendirmek istedim. Sokak kütüphanesinin kurulması güzel bir uygulama olmuş. Vatandaşlar hem kitap okuyor hem de vakitlerini değerlendiriyor" dedi.Kerim Köksal Kaya ise "Bu uygulamanın Yozgat’a okuma alışkanlığı kazandıracağına inanıyorum. Ben de zaman zaman buraya gelerek kütüphanedeki kitaplardan yararlanıyorum. Ayrıca bu kültürel faaliyetin oluşmasında emeği geçenlere de teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

YOZGAT/İHA

(FOTOĞRAF)



Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN