Alaplı’da Sakal-ı Şerif izdihamı

Alaplı’da Sakal-ı Şerif izdihamı

Ramazan ayı dolayısıyla Zonguldak Alaplı İlçe Müftülüğünün organizasyonunda ziyarete açılan Sakal-ı Şerif vatandaşlardan yoğun ilgi gördü

Merkez Camisi’nde bulunan Sakal-ı Şerif, ilahiler eşliğinde sedef kaplamalı sandukasından açılarak sergilendi. Alaplı Merkez caminde teravih namazı sonrasında ziyarete açılan Sakal-ı Şerif izdihama yol açtı. Yaklaşık bir saat süren Sakal-ı Şerif ziyaretinde duygulu anlar yaşandı.Bazı vatandaşlar cep telefonlarıyla Sakal-ı Şerif’in fotoğrafını çekmeye çalışırken duygulu anların yaşandığı görüldü. Teravih namazı sonrası Sakal-ı Şerif-i görmek isteyen vatandaşlar, cami içerisinde uzun kuyruklar oluşturdu. Hz. Peygambere saygı ve sevgilerinin tezahürü olarak Sakal-ı Şerif-i ziyarete gelenler, Sakal-ı Şerif-e dokunarak tekbirler eşliğinde salavat getirdi. Ziyaret, ilk olarak erkeklere açılırken, daha sonra kadınlara ziyarete açıldı. Vatandaşlar Sakal-ı Şerif-i görebilmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek, Hz. Peygamberin bir parçasını gördükleri için mutlu olduklarını ve duygulandıklarını aktardı.Alaplı İlçe Müftüsü Mehmet Bektaş, yaptığı açıklamada, Kadir Gecesi dolayısıyla Merkez Camisi’ndeki Sakal-ı Şerif’i dualar ve salavatlar eşliğinde ziyarete açtıklarını söyledi.Sakal-ı Şerif’e büyük bir sevgi seli oluştuğunu ifade eden Bektaş, "Böyle güzel bir gecede Sakal-ı Şerif’i görmek için ilçeye bağlı bütün köy ve beldelerden bir çok vatandaşın camilere akın ettiğini söyledi" dedi. Sakal-ı Şerif’i görmek isteyenler gecenin ilerleyen vakitlerine kadar Merkez Camiine doldurdu.

ZONGULDAK/İHA

(FOTOĞRAF)


Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN