Devrekli öğretmenler Oryantiring sporuna gönül veriyor

Devrekli öğretmenler Oryantiring sporuna gönül veriyor

Türkiye Oryantiring Turnuvası her yıl Türkiye Oryantiring Federasyonu tarafından yurt içinde çeşitli bölgelerde düzenlenen yarışmalarla faaliyetlerini devam ettiriyor

Federasyonun resmi sitesinde yaptığı duyuruya göre turnuva bu hafta sonu Samsun’da başlayacak ve Kırklareli, Antalya, Mersin ve Bolu illerinde devam edecek. Bu turnuvaya Zonguldak’ın Devrek ilçesinde görev yapan dört öğretmen Recep Kıysın, Abdullah Turan, İlker Açık, Ercan Tilkicik katılıyor ve düzenlenen turnuvalarda Zonguldak’ı temsil ediyorlar. Öğretmenler üç yıldır bireysel olarak tamamen kendi imkanlarıyla bu yarışmalara katılırken, ekip ilçedeki çeşitli doğa parkurlarında ve stadyumdaki pistte antrenmanlara devam ediyor.Yurtiçi ve yurtdışından binlerce sporcununun katıldığı yarışmalarda, ilden yeteri sayıda katılım olmaması dikkat çekerken, bu sporla ilgili yeteri kadar bilgi sahibi olunmaması, katılımcıların belli bir kulüp altında toplanamaması ve turnuva boyunca tüm masrafların katılımcılar tarafından karşılanması katılımcılara maddi ve manevi yönden zor durumda bırakıyor. Geçen yıl "Dünya Oryantiring Federasyonu" tarafından düzenlenen etkinliğe, "Devrek Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi" katılım yaparak Devrek Egemenlik Park alanında yarışma düzenlenmiş ve sitede yeşil etiketle işaretlendi. Bu tür etkinliklere katılımın teşvik edilmesi ve desteklenmesi gelişmekte olan bu spora ve sporculara katkı sağlayacağı ifade ediliyor.

ZONGULDAK/İHA

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN