FETÖ/PDY Batı Karadeniz emniyet yapılanması davası

FETÖ/PDY Batı Karadeniz emniyet yapılanması davası

FETÖ/PDY’nin Batı Karadeniz emniyet yapılanması davası kapsamında aralarında eski emniyet müdürleri, amirler, komiser ve polis memurlarının bulunduğu 68’i tutuklu 73 sanığın yargılanmasına devam ediliyor

Bugün görülen duruşmada 8 sanığın tahliyesine karar verildi.Zonguldak 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün görülen duruşmada tutuklu 68 sanık yoğun güvenlik önlemleri altında cezaevi araçlarıyla adliyeye getirildi. Sanıklar arasında "emniyet imamları" ile eski emniyet müdürleri, amir, komiser ve polis memurlarının da bulunduğu 73 sanığın yargılanmasına bugün de devam edilecek. Sanıklardan 5’i ise tutuksuz yargılanıyor. 10 gün süren duruşmanın ara kararında ise 8 sanığın tahliyesine 3 sanığın ise dosyasının ayrılmasına karar verildi.Mahkeme dosyada tanıkların dinlenmesi ve dosyadaki eksikliklerin giderilmesini isteyerek duruşmayı ileri tarihe erteledi. Hazırlanan iddianamede ise sanıklar hakkında "Türkiye Cumhuriyeti hükumetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs", "TBMM’yi ortadan kaldırmaya teşebbüs", "Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs", "Silahlı terör örgütüne üye olma veya silahlı terör örgütü yönetme" suçlamalarıyla 3’er kez ağırlaştırılmış müebbet ile 7 yıldan 22 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

ZONGULDAK/İHA



Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN