Şırnak’ta maden ocağındaki göçük

Şırnak’ta maden ocağındaki göçük

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Ahmet Demirci, Şırnak’ta yaşanan maden faciasında halaü bir işçinin kayıp olduğunu belirterek, "Her ihtimale karşı da tahlisiye ekiplerimiz hazır bekliyor" dedi

Şırnak’ta bugün kömür madeninde meydana gelen göçükte ilk belirlemelere göre 6 işçi hayatını kaybetmiş, 1 işçi yaralı kurtarılmış, 1 işçinin de kayıp olduğu bildirilmişti. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığınca yapılan açıklamada ocağın ruhsatının bulunmadığı açıklandı. Konuyla ilgili İHA’ya açıklamada bulunan GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci, Zonguldak’ın da madenle var olduğunu ifade ederek, iş sağlığı ve iş güvenliği konularına dikkat çekti. Demirci, halen bir işçinin kayıp olduğunu belirterek, Türkiye Taşkömürü Kurumu’na ait tahlisiye ekiplerinin hazırda beklediğini ifade etti. Demirci, şunları söyledi:“Zonguldak’ta savunduğumuz konulardan birisi budur. Her zaman dediğimiz gibi iş güvenliği konusunda yaşanan süreç bu tür işletmelerde çıkıyor. Kaçak ocaklarda kar amaçlı olduğu için maalesef iş güvenliği ve iş sağlığı konusunda gerekli tedbirler alınamıyor. Bu konularda maalesef bizler sendika olarak her zaman gerekli mercilere dile getiriyoruz. Bizim de Zonguldak’taki tahlisiye ekiplerimiz teyakkuzda bekliyor. Orası açık işletme ve toprak kayması meydana gelmiş. Her ihtimale karşı da tahlisiye ekiplerimiz hazır bekliyor. Biz de olayda yaşanan madenci arkadaşlarımızın yakınlarına başsağlığı diliyoruz, madencilerimize de Allah’tan rahmet diliyoruz. İnşallah kısa sürede kayıp olan madenci arkadaşımız da sağ salim kurtulur ümidiyle bizler de Zonguldak’tan gelişmeleri takip ediyoruz.”

ZONGULDAK/İHA

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN