Üniversite öğrencilerinden ABD’ye Kudüs tepkisi

Üniversite öğrencilerinden ABD’ye Kudüs tepkisi

Zonguldak Anadolu Gençlik Derneği Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump’ın Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıyacağını açıklamasına tepki gösterdi

Cuma namazı sonrası Bülent Ecevit Üniversitesi önünde basın açıklaması yapan öğrenciler yaparak Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump’a sloganlar atarak tepki gösterdi. Zonguldak Anadolu Gençlik Derneği adına açıklama yapan üniversite öğrencisi Yavuz Süleyman Kuş “Amerika Birleşik Devletleri ve İsrail’in kanlı ortaklığı ve işgal planları devam ediyor. 2003’te ABD Dış İşleri Bakanı tarafından Orta Doğu’da 22 ülke dönüşüme uğrayacak söylemi harap olan onca ülkeden sonra 2017’de başkent değiştirme noktasına gelmiştir. Siyonizm taşeronu Trump, Filistin başkenti Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıyacaklarını ve Amerikan büyükelçiliğini Kudüs’e taşıyacaklarına dair açıklamalarda bulunmuştur. Kudüs’le ilgili böyle hadsiz ve hukuksuz bir tasarruf ABD’yi de İsrail’i de hiç ummadıkları neticeyle karşı karşıya bırakacaklardır. ABD, Afganistan’dan Irak’a, Suriye’den Libya’ya, Yemen’e bütün dünyaya katliam yayan seri bir katildir. ABD kendi kıtasından çıkıp orta doğuda işgalci israil2in planlarına öncü kuvvet olarak zemin hazırlamaktadır. Bu çıkış aynı zamanda ABD’nin bu plandaki yerini alenen ayyuka çıkarmaktadır. Bu plan bölgemizi ve insanlığı tehdit eden Irak2ı parçalayan Suriyelileri mülteci hale getiren bir ucu Türkiye’mize dayanan Siyonizm planıdır. Kudüs meselesi bu plandan gayri bir mesele değildir. ABD’nin aldığı bu karar sadece Müslümanları ilgilendiren bir karar değil, vicdan sahibi olan her insanı ilgilendiren bir karardır. ABD buradan insanlığa karşıda bir suç işlemektedir çünkü bir milletin ve devletin sınırları içerisinde başka bir devlet adına temsilcilik açma gibi bir işgal girişiminde bulunmuştur. Elindeki kara propaganda gücü ile İslam’ı ve Müslümanları terörle özdeşleştirmeye çalışan ABD’nin sadece dünya silah ticaretindeki liderliği ile dahi terörün yuvası olduğu tescillidir. Dostunu düşmanını seçemeyen toplumlar yüz üstü düşmeye mahkûm kalırlar. Biz her zaman söyledik ve söylemeye devam edeceğiz. ABD’nin gölgesinde bir yere varılamaz ve Siyonist İsrail sözden, hamasetten değil ancak güçten anlar. Bütün felsefeleri böl parçala yönet kullan at olan bir zihniyete devam eden bağımsızlığımızı biz üniversite gençliği olarak anlamış değildir. Mavi Marmara sonrası İsrail ile yapılan anlaşma metninde ikili muhatabın Ankara ve Kudüs olarak yer alması bu anlaşmanın bu haliyle yetkililerimizce kabul edilmesi kafamızı karıştırmaktadır. Bu anlaşma derhal çöpe atılmalıdır. Kadim bir İslam şehri olan Kudüs’ü ilk kıblemiz olan Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak nitelendirmek açık bir savaş çağrısından başka bir şey değildir. Üniversite gençliği hiçbir işe yaramayan kınamalar ya da lanet okumalardan bıkmış usanmıştır. Kudüs İslam’ındır ve ebediyen Müslümanların kalacaktır” dedi.Basın açıklamasının ardından grup olaysız şekilde dağıldı.

ZONGULDAK/İHA

(FOTOĞRAF)



Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN