ABD’de hortum felaketi: Ölü sayısı 7’ye yükseldi

ABD’de hortum felaketi: Ölü sayısı 7’ye yükseldi

ABD’nin Houston kentinde meydana gelen hortum nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 7’ye yükseldi. Cypress yakınında hızı saatte 160 kilometreye ulaşan bir hortumun, şehir merkezinde geniş çaplı hasara yol açtığını aktarıldı.

ABD’nin Houston kentinde etkili olan hortum nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 7’ye yükseldi.

Texas eyaletine bağlı Houston’da yaşanan şiddetli fırtına, can kaybını artırıyor. Harris County Şerif Ofisi, hortum nedeniyle ölenlerin sayısının 7’ye çıktığını duyurdu.

Ölümler, elektrik hattı, ağaç ve vinç devrilmesi ile hortum sırasında düşen yıldırımın yol açtığı yangın gibi nedenlerle gerçekleşti.

ABD Ulusal Hava Durumu Servisi, Cypress yakınlarında saatte 160 kilometre hızla esen bir hortumun şehir merkezinde büyük çaplı hasara neden olduğunu bildirdi. Houston şehir merkezi, özellikle çok katlı binaların camlarının kırılmasıyla en çok zarar gören bölge oldu.

Houston Belediye Başkanı John Whitmire, toparlanmanın günler değil, haftalar süreceğini belirtti ve kent genelinde afet durumu bildirisi imzaladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN