Cinsel istismara hadım

Cinsel istismara hadım

ABD'nin Louisiana eyaletinde 14 yaşındaki bir kıza tecavüz eden 54 yaşındaki Glenn Sullivan 50 yıl hapis cezasına çarptırıldı ve fiziksel hadım edilmeye mahkum edildi. Kimlik bilgileri açıklanmayan 14 yaşındaki kız çocuğunun hamile olduğu belirtildi.

Louisiana yasaları, hakimlerin bir erkeği belirli tecavüz suçlarından hüküm giymiş olması halinde kimyasal veya fiziksel hadım etme cezasına çarptırmasına izin veriyor. Kimyasal hadım vakalarında kişiye testosteron seviyesini düşüren bir ilaç verilirken libidosunun düşürülmesi amacıyla tedavi devam ettiriliyor.

Fiziksel hadım etme, gonadların cerrahi olarak çıkarılmasını, testosteron seviyelerinin kalıcı olarak düşürülmesini ve kişinin kısır hale getirilmesi süreçlerini içeriyor.

T24'te yer alan habere göre, Sullivan'ı yargılayan Bölge Savcı Yardımcısı Brad Cascio, yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Daha önce üç kişiye kimyasal olarak hadım edilme emri verdim ama bu ilk fiziksel hadım etme kararıydı. Bu davanın yeterince güçlü bir dava olduğunu ve böyle bir eylemi gerektirdiğini hissettim. Çocuklara yönelik cinsel suçlar, kovuşturduğumuz en kötü niyetli suçlardır. Toplumumuzdaki çocuklar için adalet aramak amacıyla, fiziksel hadım etme de dahil olmak üzere yasama organının bize vermek istediği her aracı kullanmayı planlıyorum"

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN